Skadelige former for Plastic vandflasker

09/19/2011 by admin

Skadelige former for Plastic vandflasker

De fleste af os ved, vi bør drikke en masse vand. Men da vandhaner (eller uberørte bjergbække) ikke altid er inden for nem rækkevidde, vi normalt medfører vores vand rundt i en slags flaske. Desværre, videnskabelige rapporter har slået alarm om nogle af de kemikalier, der bruges til at lave fælles plastic vandflasker. Situationen er konstant forandring, som nye produkter kommer på markedet og videnskabelig viden øges. Dog vil nogle grundlæggende oplysninger hjælpe dig med at vælge det sikreste flasker muligt.

Typer af plast

Har du nogensinde undret dig over det lille tal i bunden af plastprodukter, normalt omgivet af pile? Disse kaldes harpiks identifikationskoder og blev introduceret i 1988 af Society of plastic industri, Inc. til at hjælpe med genanvendelse (Reference 1). I dag, er de fleste engangsbrug plastic vandflasker lavet af polyethylenterephthalat (PET eller PETE), der er markeret med en 1. Genanvendelige plast vandflasker er som regel lavet af High-Density polyethylen (HDPE), der er markeret med en 2; Polypropylen (PP), der er markeret med en 5; eller polycarbonat (markeret med en 7 eller bogstaver "PC").

Engangsbrug vandflasker

Selvom det er fristende at blot genbrug, vandflaske, du har købt på en tankstation eller apotek, kan du kaste det i genanvendelse bin i stedet. Chancerne er flasken er lavet af PET. Mens producenter som American plast Rådet har sagt, at vaske PET flasker med vand og sæbe vil holde flasken sikker (Reference 2), er sundhed og miljøgrupper bekymrede, at genanvendelse af disse flasker siver ned phthalater, specielt DEHP (også kaldet BEHP), i vandet. Blandt andre bekymringer fandt en oktober 2008 undersøgelse offentliggjort i Environmental Research, at gravide kvinder udsættes for høje niveauer af DEHP gav fødsel til baby drenge med mindre peniser og nedsunkne testikler. Andre undersøgelser har fundet, at forringede PET flasker leach DEHA, som er kendt for at forårsage leverproblemer, og kan være kræftfremkaldende.

Bisphenol A eller BPA

BPA bruges til at gøre polycarbonat plast, som normalt er stive, gennemsigtig og markeret med nummer "7" eller bogstaver "PC." For eksempel, er 3 - og 5-gallon genanvendelige vandflasker købt på købmandsforretninger normalt lavet af polycarbonat (Reference 1).

BPA kan udgøre sundhedsrisiko for mennesker. Undersøgelser på lab dyr har vist, at BPA forårsager genetiske skader, og at gravide gnavere fødte forkrøblede afkom med en reduceret chance for overlevelse. Andre animalske undersøgelser har knyttet BPA til kræft, fedme og diabetes. Men, den videnskabelige forskning i virkningerne af BPA på mennesker er uklare, og branchegrupper sige menneskers eksponering er alt for lavt til at udgøre nogen sundhedsrisici. Men ifølge miljø Californien, "mere end 130 undersøgelser tyder på, at BPA eksponering ved meget lave doser er knyttet til et svimlende antal sundhedsproblemer, herunder prostata og brystkræft, fedme, attention deficit og hyperactivity disorder, hjerneskade, ændrede immunsystemet, sænket sædtal og tidlig pubertet."

Mange kilder enige om at udsætte polycarbonat flasker til varme, blegemiddel eller skrubbe kan gør dem mere tilbøjelige til at lække BPA. Derfor, hvis du planlægger rengøring din vand flaske, det er bedst at undgå polycarbonat.

Sikker plast typer

Hvis du har planer om vask og genbrug af din plast drikkedunk, er din bedste chance at gå for polyethylen (markeret med en 2) eller polypropylen (markeret med en 5). Men, kan du overveje ovenstående en plastflaske helt, og du vælger en lavet af glas, rustfrit stål eller emalje-foret aluminium.

Andre plastik Tips

Generelt, undgå at udsætte plast til ekstrem varme, gerne i opvaskemaskine eller mikroovn. Selv om plastik hævder at være opvaskemaskine eller mikroovn sikker, varme det til ekstreme niveauer vil få det til at nedbryde, og kunne frigive kemikalier i din mad og drikke. Og ikke fylde dit vand flasker med varme væsker som te eller kaffe, af samme grund. Husk ikke at bruge engangsbrug plastprodukter, ligesom vand flasker, fordi de vil hurtigt nedbrydes.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com