Lav-kolesterol & natriumfattige kostvaner

09/03/2011 by admin

Hvis du har været diagnosticeret som en potentiel risiko for hjertesygdom, vil du ønsker at tage bekræftende skridt i dag til at beskytte dine langsigtede sundhed. Variabler under din kontrol er stort set begrænset til at kost og motion, med en lav-kolesterol, lavt natrium diæt er bedst for overordnede hjertesundhed. Selv om du ikke er blevet diagnosticeret med nogen aktuelle helbredsproblemer, er vedtage sådanne kost et proaktivt skridt, stadig kan man hjælpe med at holde dig selv ud af hospitalet for kommende år.

Om kolesterol og natrium

Øget kolesterol og natrium niveauer er generelt bruges som markører for potentielle hjertesygdom. Høje niveauer af LDL ("dårlige" kolesterol) give et varsel om muligheden for hjertestop, mens high-natrium niveauer bidrager stærkt til forhøjet blodtryk, hvilket kan føre til hjertesygdomme og slagtilfælde. Derfor er stræber efter at minimere både kolesteroltal og natrium i din kost nøglen til din cardiac sundhed.

American Heart Association kost

American Heart Association anbefaler følgende hjerte-sund (lav-kolesterol og lav-natrium) kost. Holde dit daglige indtag af fedt mellem 25 og 35 procent af samlede daglige kalorier, holde mættet fedt til mindre end 7 procent og trans fedt til mindre end 1 procent. Desuden begrænse natrium til mindre end 2.300 mg dagligt. Endelig, forbruge masser af frugt, grøntsager, fuldkorn og fødevarer, der indeholder fiber.

Kvalitet fuldkorn

Alle af raffineret mel i din kost bør erstattes med varer fremstillet af fuldkorn. Dette omfatter brød, korn, pasta og forbruget af brune ris. Også overveje at tilføje enten havreklid eller havregryn i din regelmæssig morgenmad rotation. De forskellige næringsstoffer og fibre findes i hele korn produkter kan have en markant gavnlig effekt på hjertesundhed og samlede kolesterolniveau.

Watch for sunde fedtstoffer

Ikke alle fedtstoffer er dårlige. Mens du forsøger at minimere indtaget af mættet og transfedt, du bør samtidigt lede efter måder at medtage yderligere sunde fedtstoffer i din kost. Omega-3 fedtstoffer er især god til at fremme hjertesundheden samtidig holde kolesterol i linje. Du kan øge dit samlede forbrug af omega-3 fedtstoffer ved herunder vilde laks i din kost mindst en gang eller to gange om ugen, eller købe en over-the-counter fiskeolie supplement og tager 5-10 gram dagligt.

Hold øje med tilsat natrium

Samtidig med købmand, holde øjnene åbne for natriumfattige varianter af dine livretter. Overskydende natrium også gør sin vej ind i de fleste forarbejdede fødevarer, så købe naturlige fødevarer så vidt muligt og Tilbered dine egne måltider ultimative kontrol over natriumindhold. Et andet tip du kan bruge til at naturligt sænke dit natrium indtag er at købe friske frugter og grøntsager i stedet for de dåse varianter, da de ofte indeholder ekstra salt.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com