Obsessiv kompulsiv adfærd symptomer

06/17/2010 by admin

En person med obsessiv-kompulsiv sygdom engagerer sig i ritualer som følge af tvangstanker. OCD som regel bliver tydelig i barndommen, og de fleste individer får en diagnose i en alder af 19. Tvangstanker og tvangshandlinger kan være alvorlige nok til at alvorligt forstyrre en persons liv.

Obsessiv tanker

OCD-ramte har gentagne gange billeder og tanker om sådanne ting som seksuelle handlinger, vold, pænheden, ubudne gæster og oftest en angst for snavs og bakterier.

Kompulsive ritualer

Ritualer bruges til at bekæmpe sådanne tanker og omfatte gentagne gange vask hænder og andre dele af kroppen, tælle ting igen og igen, kontrol låse og lagring af unødvendige elementer.

Ukontrollabel adfærd

Sådanne gentagne tanker og ritualer kan synes mærkeligt at nogle, men er ukontrollabel til en individuel lider af OCD. Syge er klar over disse adfærdsmønstre, og er normalt skammer sig over dem.

Angst

Selv om OCD ramte kan få kendskab til disse adfærdsmønstre, får de ingen glæde fra dem. Deres tvangstanker og tvangshandlinger forårsage svær angst, der er indlysende for andre. Personer med OCD skal konstant deltage i ritualer at give lindring fra angst.

Tidsforbrug

Non-obsessiv kompulsiv personer kan deltage i disse adfærdsmønstre lejlighedsvis, som ikke bør forårsage nogen alarm. Dem, der lider af OCD vil tilbringe timer ud af dagligt på disse adfærdsmønstre, alvorligt forstyrre deres liv.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com