Hvad demyeliniserende neuropati?

09/26/2011 by admin

Demyeliniserende neuropati, også kaldet Kronisk inflammatorisk demyeliniserende polyneuropati, er en fremadskridende neurologisk lidelse. Det er en inflammatorisk sygdom i det perifere nervesystem og ligner Guillain-Barre syndrom.

Fakta

Demyeliniserende neuropati er en betingelse forårsaget af skader på myelinskeden, der ombrydes omkring nervefibre. Det er mere almindeligt hos mænd end kvinder og normalt påvirker unge voksne, ifølge det nationale Institut for neurologiske forstyrrelser og slagtilfælde.

Symptomer

Symptomer omfatter svaghed og følelsesløshed, der normalt begynder i fingre og tæer. Du kan opleve træthed og tab af reflekser.

Behandling

Kortikosteroider kan ordineres, alene eller i kombination med immunhæmmende lægemidler. Plasma udveksling og IV immunoglobulin terapi kan være gavnligt. Fysisk terapi kan hjælpe med at forbedre muskelstyrke og mobililty.

Prognose

Prognosen for denne sygdom er uforudsigelig. Nogle mennesker har en spontan helbredelse, mens andre oplever delvis tilbagebetaling mellem tilbagefald.

Overvejelser

Som i andre autoimmune sygdomme, kan CIDP følge et mønster af tilbagefald og remissioner, hvorunder symptomer kan eller kan ikke blive værre. Dette mønster varierer meget fra den ene person til næste, og det er umuligt at vide sikkert hvad vej sygdommen kommer til at tage.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com