Hvordan gør huden D-Vitamin?

07/11/2011 by admin

D-vitamin er kendt som "solskin vitamin", men det er faktisk ikke en vitamin på alle. D-vitamin er en nødvendig hormon, der er ansvarlig for mange vigtige metaboliske funktioner i kroppen.

Hvordan det hele fungerer

Huden indeholder provitamin D3, som interagerer med ultraviolette B-stråler til at producere vitamin D3. Leveren og nyrerne også bidrage til yderligere syntese den nøjagtige D-vitamin kroppen har brug for.

Solen er faktisk godt for dig

Din hud kræver udsættelse for solens ultraviolette stråler til fremstilling nok d-vitamin. For de fleste raske personer er ubeskyttet solen for 20 minutter omkring 4 dage om ugen normalt masser af eksponering til fremstilling af passende niveauer af vitamin D.

Garvning seng forsigtighed

Solarier indeholder UVB-stråler, der hjælper kroppen syntetisere vitamin D. Det er dog vigtigt at nøje afveje risikoen for hudkræft i forhold til fordelene ved D-vitamin produktion. Check med din læge. Nogle personer, der har psoriasis eller andre hudsygdomme bruge lysbehandling til at hjælpe deres betingelser.

Tilskud

Det er bedst at få D-vitamin naturligt, og den eneste naturlige måde er via solen. Det er dog muligt at få nogle D-vitamin gennem kosten, herunder befæstede korn, brød og mælk. D-vitamintilskud er også tilgængelige over-the-counter, men check med din læge før de beslutter, hvad dosis til at tage.

Advarsel

Tjekke med din læge eller hudlæge, før at få ubeskyttede solen. Visse lægemidler kan øge risikoen for lysfølsomhed.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com