Epilepsi effekter

06/04/2014 by admin

Epilepsi er forårsaget af nerve celler i din hjerne, signalering unormalt. Når nervecellerne blive forstyrret, kan dette resultere i spasmer, kramper eller krampeanfald. Du kan have epilepsi som følge af en abnormitet i hjerne ledninger, en abnormitet i neurotransmittere, eller en kombination af begge. At have anfald betyder ikke nødvendigvis, du har epilepsi. Ifølge National Institute for neurologiske forstyrrelser og slagtilfælde (NINDS) skal du har oplevet to eller flere anfald betragtes epileptiske. Mens mange mennesker kan leve et normalt liv med epilepsi, er der situationer, der kan forårsage alvorlige virkninger.

Status Epilepticus

Status epilepticus er en livstruende tilstand og opstår, når du er i en beslaglæggelse, der varer længere end fem minutter. Det kan også forekomme, hvis du har hyppige anfald, der render du ubevidst for en lang periode. Ifølge Mayo Clinic, lider under status epilepticus kan resultere i en øget chance for dødsfald eller varige skader til din hjerne.

SUDEP

SUDEP eller pludselige, uforklarlige dødsfald i epilepsi, er en sjælden tilstand. Død sker i unge til midaldrende personer, der er relativt sund på dødstidspunktet. De nøjagtige årsager til død i de fleste individer er ukendt. Ifølge NYU omfattende epilepsi Center menes det, at en beslaglæggelse forårsager uregelmæssigheder i hjerterytmen. SUDEP forekommer oftere hos mænd end hos kvinder, og er mere almindelig hos dem, der har hyppige krampagtig kramper. SUDEP kan også opstå, hvis du har en lang epileptiske episode, tage højere doser af antiepileptisk medicin, og begyndte at få epileptiske anfald i en tidlig alder.

Graviditet

Mens de fleste kvinder med epilepsi kan have sunde graviditeter, der er stadig nogle risici i forbindelse med en graviditet. Ifølge epilepsi Foundation, kan næsten en tredjedel af kvinder, der har epilepsi og er gravid udvikle en højere forekomst af anfald, uanset at tage din antiepileptisk medicin. Antiepileptisk medicin kan også forårsage fosterskader. Du har også en øget chance for at udvikle blødning under og efter graviditeten. I meget sjældne hændelser, kan svære anfald kendt som grand mal anfald forårsage en abort. Det er meget vigtigt at følge retningslinjer, din læge, hvis du bliver gravid og har epilepsi.

Andre effekter

Mens det er almindeligt antaget, at mange børn kan leve sundt og produktivt liv med epilepsi, kan nogle børn lider alvorlig hjerneskade som følge af alvorlige anfald. Faldende er altid en bekymring. Ifølge Mayo Clinic, hvis du lider af epilepsi er du 15 gange mere tilbøjelige til at drukne. Lider af epilepsi kan forårsage du at have en beslaglæggelse mens svømning eller badning. Risikoen for at drukne er højere end det ville være for en person, der ikke lider af betingelsen. Bilulykker er også højere i epileptiske patienter. Nogle stater har endda en begrænsning på epileptiske drivere, før du kan køre, såsom hvor lang tid det har været, før du har lidt af en beslaglæggelse.

Support

Det er vigtigt at have et aktivt liv, selv om du lider af epilepsi. Lider af anfald kan gøre du føler som om ikke du er i kontrol over dit liv. Som et resultat, kan du blive deprimeret. Omgiv dig med et godt netværk af familie og venner. Udvikle Hobbyer og Tilslut med mennesker, der har de samme interesser som dig. Hjælpe andre med at stifte bekendtskab med din tilstand, så dine venner kan hjælpe dig, hvis du lider af en beslaglæggelse. Epilepsi Foundation har yderligere ressourcer, der kan få dig i forbindelse med mennesker, der lider af epilepsi og besvare andre spørgsmål, du måtte have vedrørende betingelsen.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com