Om bylder

04/11/2014 by admin

Bylder er infektioner i hårsækkene eller olie kirtler. I modsætning til acne eller indgroede hår, bylder kan blive temmelig store og er smertefuldt at røre. De fleste bylder er forårsaget af staphylococcus aureus, en type af bakterier almindeligt forekommende i næse, anus, og undertiden huden. Bylder er ikke normalt farlige og kan ofte blive passet i hjemmet, men de kan være meget ubehageligt og undertiden forårsage ardannelse.

Identifikation

Bylder er normalt diagnosticeres ved besigtigelse; lægen ser på det berørte område og bestemmer, om det er en byld, baseret på udseendet. Bylder har et karakteristisk udseende, som er let anerkendte af folk, der kender dem. Bylder er runde, pus-fyldt bumps normalt mellem 1/2 tommer og 3/4 tommer i diameter; de er omgivet af rød, betændt hud, der kan være varm at røre ved.

Typer

En regelmæssig, eller enkelt, kog kaldes en furuncle. Karbunkler er en anden slags byld, der er større, dybere og mere tilbøjelige til at efterlade ar. Karbunkler vises oftest på bagsiden af nakke, skuldre og lår. De tager meget længere tid at helbrede og er mere tilbøjelige til at forårsage andre symptomer, som træthed og feber. Karbunkler ligner enkelt koger men flere "hoveder" kan ses hvor pus er nær overfladen af bump.

Effekter

Bylder er sædvanligvis ganske smertefuldt, især når rørt, og kan være ledsaget af systemiske symptomer som træthed, utilpashed, feber og kulderystelser. Afhængigt af om i kog er en furuncle eller growr, kan det tage mellem to uger og en måned til hovedet. Sjældent, kan bylder forårsage udbredt infektion--sepsis – der kan være livstruende. Dette sker når de bakterier, der forårsagede kog ind i blodbanen og sprede sig i hele kroppen.

Forebyggelse/løsning

Hjem behandling af bylder består normalt af varmt komprimerer og en antibiotisk salve til det ramte område. Varmt komprimerer lindre ubehag og tilskynde kog at dræne hurtigere, der kan fremskynde heling. Over-the-counter smertestillende, såsom ibuprofen, kan hjælpe med at lindre smerter og betændelse forårsaget af kog. Hvis du ser en læge til behandling af en byld, kan han lance det med en steril instrument. Dette giver mulighed for det i kog til afløb, som vil få det til at såre mindre og helbrede hurtigere. Nogle læger ordinere antibiotika til at behandle bylder, især hvis i gentagelsestilfælde.

Advarsel

Selv om de fleste enkelt bylder (Furunkler) kan behandles i hjemmet, bør du se en læge hvis i kog er meget stort, forværres hurtigt, er ledsaget af feber eller har røde linjer udstråler fra det. Du bør se en læge om eventuelle kog du udvikle hvis du har et svækket immunsystem, eller hvis den er placeret på dit ansigt eller ryg. Sepsis (udbredt infektion) fra bylder er ret sjælden, men hvis det sker det kræver øjeblikkelig lægehjælp. Symptomer på sepsis omfatter en meget høj feber, hurtig hjertebanken, rysten kuldegysninger, forvirring og et udslæt, der ligner små røde prikker.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com