Kryds vs. astma

10/02/2013 by admin

Både astma og kryds kan medføre alvorlige vejrtrækningsproblemer og hvis venstre ubehandlet, føre til en farlig situation. Selv voksne kan lide fra begge betingelser, er de mest almindeligt hos børn. Diagnose af en sundhedsperson er afgørende, som er at forstå forskellene mellem to. Den største forskel: kryds kan blive helbredt og astma er en kronisk tilstand, der kræver omhyggelig forvaltning.

Astma

Astmas varemærke hvæsen opstår, når den lunge bronkierne bliver betændt, snøre og forårsage ekstra slim at danne, blokere luftvejene. Symptomer kan variere fra mild til svær og inkluderer hvæsen, hoste, trykken for brystet og åndenød.

Astma årsager

Astma påvirker hver person forskelligt. De fleste eksperter mener dog, at både genetiske og miljømæssige faktorer er skyld. Fælles miljø udløser omfatter luftbårne allergener som støv, pollen, mug og Dyreskæl; kold luft; luftforurenende stoffer som røg og smog og fysisk aktivitet.

Astma behandling

Fordi en persons astma kan ændre sig over tid, er regelmæssige læge check-ups nødvendige. Behandling generelt omfatter en blanding af både langsigtede kontrol og hurtig-relief rescue medicin. Den rigtige medicin afhænger af patientens alder og symptomer, selv om at undgå udløser er ofte den bedste behandling af alle.

Kryds

Karakteriseret ved en høj, gøen hoste, er krydset mest almindelige hos børn tre måneder til fem år gamle. Det er ikke ualmindeligt, at nogle børn bliver udsat for tilstanden og udvikle det flere gange. Symptomerne er normalt værre om natten.

Kryds årsager

Viral krydset er den mest almindelige form, men det kan også udløses af bakterier, allergi eller syre refluks. Uanset form, resultatet hævelse omkring stemmebånd og strammet, blokerede luftveje.

Kryds behandling

En cool-tåge vaporizer bringer ofte lindring. Svær hævelse kan kræve steroider eller anden receptpligtig medicin. I sjældne tilfælde, er indlæggelse nødvendig. Ikke-receptpligtige hoste medicin bør kun anvendes, når anbefalet af en læge.

Ekspertrådgivning

Enhver form for alvorlig eller kronisk hoste eller åndedrætsbesvær, kræver lægehjælp.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com