Materialer, der er almindeligt forekommende i huden, lungerne & blodkarrenes vægge

03/12/2010 by admin

Vores krop består af millioner af celler, hver med et særskilt formål og funktion. Vi kan muligvis ikke se dem med det blotte øje, men nogle af vores kropsdele indeholder mikroskopiske former og materialer, der hjælpe med at beskytte os fra uden for angribere. Denne artikel vil udforske nogle af disse materialer findes inde i din hud, din lunger og blodkar vægge.

Huden dele

Huden er faktisk en velfungerende organ i din krop. Det er det første lag af forsvar mod vira og skadelige bakterier. Det holder også dine organer og knogler på plads. Huden indeholder et netværk af nerver, at advarer din hjerne, da det er at være beskadiget. Huden flytter hurtigt til indført nye celler og skubbe gamle ud. I virkeligheden, meget af hvad du faktisk "Se" på din hud er gamle celler. Vi kaste næsten 40.000 hudceller pr. dag.

Inde i huden lag

Hudens lag er epidermis (overfladen), dermis og subkutane lag. I din dermis er blodkar og nerveender. Der er også sved kirtler, der hjælper give afkøling for kroppen på varme dage. Inde din subkutane lag er hårsækkene.

Lunge hår og slim

Lungerne har også en række materialer, der arbejder hårdt for at holde udenlandske debris ud og luft strømmer i. Lige før luft når lungerne, skal det bestå af miniature hår kaldet cilier. Cilia hjælpe bortfiltrere mikroskopiske snavs og debris.

Når du fange en forkølelse eller influenza bug, skal din krop også kæmpe hårdt for at holde luftvejene klar. Slimhinderne begynder at producere ekstra slim, at slimet-farvede ting, der kommer op når du hoste.

Blodkar

Blodkar er ansvarlig for distribution af ilt-rige blod til dine forskellige organer. De er dybest set miniature rør med vægge består af tre lag: tunica intima, tunica media og tunica adventitia. De er alle lavet af elastikker og bindevævet. Laget adventitia har muskel-nerverne, så blodkarrene, hvornår kontrakten eller udvide.

Plak

Plak er en udenlandsk materiale, der undertiden findes på blodkarrenes vægge. Det består af beskadigede bindevæv celler, fede lipider og hvide blodlegemer. Når plaque bygger op, forårsager det tilstopning inde i blodkarrene. Dette er især problematisk med arterier, fordi de bærer blod forsyninger fra hjertet. Tilstoppede arterier kan føre til hjerteanfald.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com