Hvordan opstår elektriske stød?

07/08/2013 by admin

Hvordan opstår elektriske stød?

Hvert år, er 1 procent af alle dødsulykker eller 1.000 dødsfald i USA forårsaget af elektriske stød. Typisk, chok skader skyldes enten en elektrisk strøm, der passerer gennem kroppen eller lyn. Forlængerledninger og elektriske ledninger fra husstand gadgets er årsag til omkring 63 procent af chok skader hos børn (i alderen 12 og yngre). Spædbørn er udsat for elektriske skader, når de indsætter metalgenstande i munden, rapporter Healthline.

Sådan fungerer det

Mængden af elektrisk ladning flyder fra et sted til et andet er kendt som en elektrisk strøm, der repræsenterer overførslen af elektroner gennem ledende spørgsmål. Ifølge Healthline er vand og metal effektive ledere; den menneskelige krop er også et superlativ dirigent. Fordi elektricitet flytter i lukket kredsløb, opstår chok, når kroppen bliver en del af kredsløbet. Ind i kroppen på et tidspunkt, afslutter en elektrisk strøm derefter kroppen på en anden. Denne begivenhed resulterer i en skade i chok.

Elektrisk stød situationer

Ifølge Occupational Safety & Health Administration (OSHA) opstår tre hyppige elektrisk stød scenarier når en person kontakter et stykke metal, der forbinder til en opladet kredsløb, mens personen også rører jorden, eller når han kontakter en ledning forbundet til et opladet kredsløb og jorden, eller når han kontakter både ledninger på en opladet kredsløb. Hvis ledninger af elektriske værktøjer og apparater er udsat på grund af revner i isolering, enhver metalliske komponenter kan blive opkrævet og producere en chok skade.

Chok faktorer

Alvoren af det chok, som en person modtager vil afhænge af et par determinanter: hvor længe i kroppen er en del af den elektriske kredsløb; sporet aktuelt rejser gennem kroppen; størrelsen af den nuværende, at kroppen er udsat for; og type af nuværende (skiftevis eller direkte). Andre overvejelser omfatter fugt i miljøet, den enkeltes sundhed og fasen af hjertets cyklus på tidspunktet for chok, ifølge Healthline.

Chok skader

Fordi følsomheden af nervesystemet til elektrisk strøm, neurologiske forstyrrelser skyldes ofte chok, rapporter Healthline. Højspændings stød kan forårsage hjertestop eller lamme lungerne, fører til øjeblikkelig død. Også, stød kan forårsage krampagtig spasmer, hvilket kan resultere i forstyrrelser eller brud på knogler. Skade på kredsløbssygdomme kan ses i blodpropper, der udvikler sig i små arterier og vener. Recovery fra disse skader kræver typisk amputation af angrebne lemmer.

Lyn

Der er ingen større højspændings chok end et lyn lyn. En gennemsnitlig bolt kan indeholde milliarder watt og op til 1 milliard volt, ifølge det nationale alvorlige storme laboratorium. I de forudgående tre årtier (1979-2008), lyn dræbt et gennemsnit på 58 mennesker om året, og et gennemsnit på 300 pr. år lidt lyn-relaterede skader.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com