Hvad betyder et lavt antal blodplader?

06/29/2013 by admin

Hvad betyder et lavt antal blodplader?

Blodplader er celle fragmenter i blodet, der spiller en afgørende rolle i at stoppe blødningen. De er produceret i knoglemarven fra store celler kaldet megakaryocytes.

Hvordan trombocyttallet bestemmes

Trombocyttallet måles som en del af en komplet blodtælling. En blodprøve er trukket fra patienten og sendes til laboratoriet til analyse.

Betydning

Har for få blodplader i blodet er en tilstand kaldet trombocytopeni. En normal trombocyttallet er mellem 150.000 til 450,000 pr. microliter af blod. Hvis trombocyttallet er for lav, kan blødning problemer forekomme.

Symptomer

Blå mærker let, er unormal blødning fra selv små sår og små, pinpoint-store røde pletter under huden almindelige symptomer på trombocytopeni. For meget lavt trombocyttal tæller, kan spontan blødning eller hemorrhaging under huden forekomme.

Årsager

Trombocytopeni har mange årsager, herunder kemoterapi narkotika, Aplastisk anæmi, nogle antibiotika, vitamin B12-mangel, autoimmune sygdomme eller alkoholisme.

Behandling

Typen af behandling afhænger af årsagen til den lave trombocyttallet. Hvis et stof er årsagen, skal ophørende det returnere trombocyttallet til normal. Hvis årsagen er en autoimmun sygdom, kan steroider hjælpe bremse tabet af blodplader.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com