Hvad er de forskellige typer af Hypertension?

06/22/2013 by admin

Hypertension, mere almindeligt kendt som højt blodtryk, opstår, når blodtrykket forbliver konstant høj. Hypertension er den væsentligste årsag til slagtilfælde, men kan også forårsage skader på nyrerne, kranspulsårerne og øjne. Derfor er det vigtigt at identificere blandt de forskellige typer af hypertension, årsager og behandling. For at styre hypertension med held hos enkelte patienter, skal sundhedspersonale først diagnosticere en sag, der er baseret på dets egenskaber og årsager.

Primær Hypertension

Personer lider typisk primær hypertension som følge af dårlig livsstilsvaner. Mens denne type af hypertension tegner sig for de fleste tilfælde diagnosticeres ved læger, er den nøjagtige årsag ukendt. Nogle teorier har dog foreslået, at i nogle mennesker, et problem med nyrerne kan forårsage kroppen til at bevare en øget mængde af natrium, som til gengæld øger blodvolumen og tryk i fartøjerne. Mens medicin kan være nødvendig, dietary ændringer, er håndtering af stress og fysisk aktivitet vigtige elementer i behandling. Natrium indtag er en primær faktor ansvarlig for højt blodtryk i mange enkeltpersoner, især ældre og personer, der er overvægtige. Frugter og grøntsager er glimrende kilder til kalium, som hvis de indtages i tilstrækkelige mængder, kan bidrage til at sænke blodtrykket.

Sekundær Hypertension

Sekundær hypertension er symptom på en underliggende sygdom som nyresygdom, problemer med leveren, kongestiv hjerteinsufficiens, stress, søvn apnø eller en endokrine lidelse såsom hyperthyroidisme eller Cushing's syndrom, som producerer forhøjede niveauer af hormoner. Nyrearteriestenose stenose er en hyppig årsag til sekundær hypertension. Problemer opstår når arterie forsyner nyre med blod indsnævres. Behandling af sekundær hypertension indebærer kontrol af de underliggende medicinsk tilstand eller sygdom ud over ordination af antihypertensiva.

Alkohol-induceret Hypertension

I gennemsnit har 30 til 50 procent af alkoholikere forhøjet blodtryk. Betingelsen er mere tilbøjelige til at forekomme hos kvinder, der misbruger alkohol end i mænd. I virkeligheden, kan tunge drikke alkohol være en af de mest almindelige årsager til sekundær hypertension. Talrige undersøgelser af alkoholikere har vist, at i de fleste tilfælde, blodtryk vender tilbage til normal når alkohol er uden for personens system, og han fortsætter med at afholde. Men hvis en person begynder at drikke igen, blodtrykket stiger. Indtager for meget koffein kan også medføre en midlertidig stigning i blodtrykket. Koffein stimulerer frigivelsen af cortisol og adrenalin. Fordi de fleste koffein narkomaner udvikle en tolerance over tid, er spørgsmålet, om koffein påvirker blodtrykket på lang sigt.

Isoleret systolisk Hypertension

Isoleret systolisk hypertension forekommer hos personer, som de bliver ældre. Ophobning af plak i arterierne gør det vanskeligere for blodet at flyde gennem. En almindelig form for højt blodtryk hos personer ældre end 60, medicin ser ud til at reducere risikoen for hjerteanfald og slagtilfælde. Forskning støttet af både de nationale Institut for Aging og de National Heart, Lung, og Blood Institute fundet at behandle ældre med diuretika ikke kun mindsker risikoen for at udvikle hjerte-kar-sygdom, men kan også mindske risikoen for demens og relateret depression.

Graviditet-induceret Hypertension

Nogle ellers raske kvinder begynder at lide af forhøjet blodtryk efter den tyvende uge af graviditeten. I fleste tilfælde er disse kvinder overvægtige eller fede. Betingelsen kan være mild eller lidt svær. Andre symptomer omfatter fastholde vand og protein i urinen. Betingelsen går normalt væk inden for et par uger efter levering. Graviditet-induceret hypertension kan være på grund af allerede eksisterende hypertension, diabetes, nyresygdom eller transporterer flere fostre. Kvinder, der er diagnosticeret med graviditet-induceret hypertension er i større risiko for præeklampsi under graviditet. Symptomer kan omfatte hovedpine, svimmelhed, hævelse af hænder og ansigt, kvalme, opkastning og smerter i maven. Tilstanden påvirker sædvanligvis gravide kvinder, der er yngre end 25 år gamle eller ældre end 40 år. Det er mere tilbøjelige til at forekomme under en første graviditet eller hos kvinder, der havde hypertension inden du bliver gravid.

Medicin-induceret Hypertension

Visse receptpligtig medicin og over-the-counter (OTC) medicin kan forårsage eller forværre hypertension. Ikke-steroide anti-inflammatoriske lægemidler (NSAID), dekongestanter og vægttab kosttilskud er fælles OTC medicin, der kan forårsage en stigning i blodtrykket. Cortocosteroids, immunosuppressive og kræft narkotika er blandt receptpligtig medicin for hvor høj blod pres kan være en bivirkning. Disse stoffer snøre blodkar og kan medføre nyreproblemer.

Malign Hypertension

Malign hypertension betragtes som en medicinsk nødsituation, som blodtrykket kan pludselig stiger til et farligt niveau. En person kan opleve åndenød, brystsmerter, en ulidelig hovedpine, kramper eller endda tab af bevidsthed, som blodtrykket stiger. Opkastning, sløret syn eller blindhed kan forekomme så godt. Selv om betingelsen kan være liv truer, hvis ikke behandles omgående, er disse symptomer sommetider det første tegn, at en person har højt blodtryk. Fordi blodtrykket stiger hurtigt så højt, er en person i risiko for slagtilfælde, hjerteanfald, nyreskader eller aneurisme forårsager blødning i hjernen.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com