Definere følelsesmæssige barrierer

05/20/2013 by admin

Definere følelsesmæssige barrierer

Følelser består af både mentale og fysiske komponenter og omfatter ekspressiv adfærd, kropslige eller fysiologiske reaktioner og subjektive følelser. Subjektive følelser kan ikke ses; de mærkes. Hver persons følelser er forskellige. Fysiologiske følelsesmæssige reaktioner omfatter svedtendens, hjertebanken eller frigivelsen af adrenalin som reaktion på en situation. De ydre tegn på følelser er ekspressiv adfærd, hvilket betyder, at dit kropssprog, spænde musklerne, hurtig vejrtrækning, blussende ansigt eller rastløshed. Dette er klart udtryk for en følelse, som du oplever. Nogle mennesker har problemer med at håndtere deres følelser og følgelig udgør barrierer, der forhindrer dem i at etablere relationer med andre.

Hvad det er

En følelsesmæssige barriere betyder, at der er en kløft mellem dig og en anden baseret på mistænksomhed, mistro til eller frygt. Følelsesmæssige mistillid skyldes barndom, når børn har lært at være omhyggelig med hvad de siger til andre. Som et resultat, nogle mennesker er ikke åbne om deres tanker og følelser og er ikke særlig god til at kommunikere på grund af dette. De er reserveret og bevogtet.

Væggene i sindet

Følelsesmæssige barrierer der betragtes som "vægge i sindet", der holder dig lammet, begrænset, døv og blind, billedligt talt. De er overordentligt svært at bryde, når de er sat det sted, og kræver intens kommunikation til at løse.

Sårbarhed

En person, der har intense følelsesmæssige barrierer kan føler sig sårbare og som følge heraf kan forsøge at beskytte sig selv ved ikke at være alt for åbne med andre. Forsigtighed er god men ekstrem forsigtighed kan hindre udvikling som menneske og gøre det umuligt at danne sunde relationer.

Følelsesmæssigt lammet

Når du er lammet af følelsesmæssige barrierer er det vanskeligt at bevæge sig. Hvis du har for nylig skilt eller mistet en elsket en, det er meget vanskeligt at bevæge sig ud over følelserne, som skyld, sorg, tab af selvværd, angst eller vrede. At komme forbi følelsesmæssig blokke kræver, at en person arbejder på at genopbygge selvtillid og forsøge at stoppe klamrer sig til fortiden. Dette opnås ved at fokusere på positivt frem for negativt og gør en indsats for at stoppe negative self-tanker, som kan blive tvangspræget og som bidrager til opbygningen af mere følelsesmæssige barrierer.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com