Sådan får du en korroderede batteriet ud af en Mag Light

06/11/2013 by admin

Sådan får du en korroderede batteriet ud af en Mag Light

Kaliumhydroxid er en stærk base, som kan sive ud af alkaline batterier og tørre op inde i din lommelygte — selv forårsager den akkumulator hen til holde. Mag, producenten af Mag lys, garanterer ikke mod batterilækage. Men ifølge deres hjemmeside, hvis batterierne er Eveready, Duracell eller Ray-O-Vac, kan du sende lommelygten tilbage til Mag og de vil reparere eller erstatte det uden beregning. Hvis du vil snarere ordne det selv, er strategien at bryde friktion ved at neutralisere den rende stof, ved hjælp af syre på en alkalisk batteri og en base på en syre batteri.

Instruktioner

• Opløses så meget natriumbikarbonat (bagepulver) i et glas vand som du kan, hvis batterierne er syre. Hvis de er basisk, hæld en del citron saft eller eddike i en del vand. En grå plet er sandsynligvis alkalisk mens hvidt pulver er sandsynligvis syre. Kan du prøve begge skiftevis hvis du er usikker.

• Skru bagsiden af lommelygten og hæld opløsningen ved små mængder rundt i området, hvor batteriet synes at blive hængende til lommelygten. Hvis du ikke engang kan få adgang til indersiden af lommelygten, så du stadig har mulighed for at sende lommelygte i til Mag (Se ressourcer). Du skal muligvis tilføje flere løsning, hvis batteriet ikke glider ud efter lidt tid til at reagere. Ikke rystelse lommelygte, risikere et stænk af syre/base på dig selv eller andre steder, som problemet bør løses kemisk. Hvis batteriet ikke udbytte, prøve den modsatte løsning du prøvet før. Med andre ord, hvis du har forsøgt hælde i en base, prøv en syre (f.eks citronsaft), bare for sikkert fugtning udslippet. Og hvis du prøvet syre, hæld i en base (en bagepulver løsning). Du skal måske skubbe batteriet for at få løsningen at reagere helt med udslippet. Når du løsne batteriet, smide det i den regelmæssige skrald inde i en plasticpose og gå til næste trin.

• Bruge mere af syre eller base-løsningen til at skrubbe væk pletter inde den Mag Light, måske ved hjælp af en gammel tandbørste. Brug cola bomuld tippes svaberprøver eller papirservietter til at rense batteriets kontakter inde i lommelygten. Polske kontakter med fint sandpapir som et alternativ. Gnid en blyant viskelæder på hvide rester til at løsne det.

Tips & advarsler

  • Undersøg din sjældent brugt lommelygter to gange om året for batteri korrosion. Erstatte døde batterier straks, da de er dem, der er mest tilbøjelige til at lække.
  • Brug gummihandsker for at undgå acid forbrændinger.
  • Smide korroderede batteriet ud i regulære papirkurven. Disse batterier er designet ikke at forurene grundvandet.
  • Tilsætning af vand til syre gør først en meget koncentreret syre, som kunne koge og fume faretruende. Derfor er tilføjer en base (kaliumhydroxid) vigtigt, at neutralisere syren straks.

Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com