Alkohol misbrug terapi

05/14/2013 by admin

Søger terapi og behandling for alkoholmisbrug er en kraftfuld skridt til inddrivelse. Revalidering kan omfatte fysiske, psykologiske og spirituelle behandling. Medicinsk og mental sundhed fagfolk er uenige om oprindelsen af alkoholafhængighed og behandling varierer. Den mest populære alkohol misbrug terapi er alkoholikere anonym (AA), en 12-trins program. AA adresser fysiske, følelsesmæssige, sociale og åndelige behov og giver en støttegruppe med andre i forskellige stadier af recovery. Hvis du eller en elsket man kæmper med alkohol eller narkotika, søge hjælp straks.

Hvad er alkoholisme?

Alkoholisme og alkohol afhængighed defineres som en sygdom, der omfatter manglende evne til at styre forbruget, stærk trang, fysisk afhængighed og en øget tolerance for alkohol. Før 1980 bruges den diagnostiske og statistiske håndbog af mentale forstyrrelser (DSM), udgivet af den psykiatriske profession, den enkelt kategori "alkoholisme" til at beskrive stofmisbrug. I 1987, DSM-III placeret alkoholisme i to separate kategorier: "alkoholmisbrug" og "alkoholafhængighed." I 1994 udviklet DSM-IV bredere delmængder inden for kategorierne og kriterierne for diagnosen. Disse klassificeringer omfatter adfærdsmønstre, perioder med afholdenhed, sociale og eller juridiske problemer og sameksisterende psykologiske symptomer (herunder depression og angst). Dem med alkohol afhængighed er mere sårbare over for udviklingen altfavnende alkoholisme.

Afdække afhængighed

Mental sundhed fagfolk og rehabilitering plejere søger at opdage grundårsagerne til afhængighed. En overvejelse er genetisk disposition, betydning alkoholisme kører konsekvent gennem generationer. Men sameksisterende årsager er også til stede; som psykologiske, sociale og eller åndelige faktorer. AA model er holistisk tilgang. AA kombinerer potentielle årsager og bryder dem ned i 12-trin. Hvert trin er meget individualiseret til personens omstændigheder og tempo.

Stationær og ambulant behandling

Mental sundhed fagfolk med speciale i alkoholmisbrug tilbyder stationær og ambulant behandling pr. sag. Behandlinger omfatter psykoterapi ("samtaleterapi") og/eller psykiatrisk terapi (ordination af medicin). For at med held begynde alkohol misbrug terapi individets bør først at stoppe med at drikke alkohol. Dette kaldes "afholdenhed." De trin, der følger vil variere baseret på modellens terapi. Indlæggelse terapi er for personer, der ikke er i stand til at fungere på hjem, arbejde eller socialt og har brug for løbende pleje og tilsyn af sundhedspersonale. Indlæggelse terapi vil variere fra kortsigtede til langsigtede, afhængigt af enkelt. Indlæggelse terapi inkluderer ofte medicin, afgiftning og psykoterapi. Med ambulant behandling varierer behandlinger. Enkelt kan gennemgå enhver kombination af psykoterapi, afgiftning, receptpligtig medicin eller deltage i AA 12-trins programmer.

Medicin og afgiftning

Receptpligtig medicin er designet til at hjælpe patienten håndtere søvnløshed, mindske cravings, dæmpe angst og tilhørende abstinenssymptomer (dvs., konstant ryster, sveden, nervøsitet). Nogle medicin vil forårsage person til at blive fysisk syg, hvis hun drikker alkohol. Afgiftning eller detox er en metode, hvor enkelt gennemgår en periode med befri kroppen af toksiner og kan bruges sammen med medicin. Detox kræver afholdenhed og kosten restriktioner. Der er en række detox metoder, så programmer vil variere. Afvænning skal ske under tilsyn af en sundhedsperson.

Recovery

Recovery fra alkoholisme er nået gennem afholdenhed og løbende adfærdsmæssige ændringer. Succesrate variere mellem individer. Med ordentlig terapi, lære værktøjerne til at håndtere angst, stress eller depression giver mulighed for enkelt til at dyrke og praksis sund adfærd. Recovery strategier omfatter undervisning alkoholiker til at identificere udløser (dvs., miljøer, enkeltpersoner, bestemte tanker eller følelser) til drikke og værktøjer til effektivt at håndtere stress, cravings, og usunde miljøer eller situationer. Inddrivelse fra afhængighed er ekstremt gavnligt at langsigtede fysiske, psykiske, sociale og åndelige sundhed.

STANDSE metode

Metoden stå er en forkortelse, der er almindeligt anvendt i 12-trins programmer til at beskrive en selvevaluering værktøj, når en person begynder at føle en stærk trang eller lyst til at drikke. Denne selvevaluering hjælper enkelt oplev høj sandsynligheden for de er en af følgende: sulten, vred, ensom i og eller træt. Når en person vurderer hans velbefindende i forbindelse med nogen af disse følelser, er han rådes til at løse dem korrekt. For eksempel, napping, kalder en ven eller elsket, spise, motion eller bøn.

At få hjælp

Hvis du eller en elsket en kan have et problem med alkohol, søge hjælp straks. Til rådighed er 24-timers hotlines anonym støtte. Ring 1-866-96-SOBER (1-866-967-6237).


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com