Hvordan chokolade påvirker din hjerne

12/25/2013 by admin

Der har været en masse snak om de sundhedsmæssige fordele af mørk chokolade til din krop, men hvad med din hjerne? Chokolade har flere egenskaber, der har evnen til at ændre dit humør og, selvfølgelig, stimulere dine smagsløg.

Theobromin og koffein

Chokolade indeholder kemiske stoffer theobromin og koffein, som er stimulanser. Mens theobromin påvirker det centrale nervesystem er mindre end koffein, stimulerer det hjertet meget mere end koffein. Begge disse stoffer kan midlertidigt øge energi, men hvis misbrugt de forårsager søvnløshed, nervøsitet, rysten og uro.

Phenylethylamin (PEA)

Chokolade indeholder også phenylethylamin et kemikalie, som hjernen frigiver når vi falder i kærlighed. Men det er blevet bevist at phenylethylamin metaboliseres hurtigt, og kan ikke påvirke hjernen. Men når det kombinerer med dopamin i vores hjerne, det fungerer som et antidepressivt.

På den negative side, kan phenylethylamin også forårsage hovedpine, fordi det udvider fartøjer i hjernen.

Serotonin

Serotonin er frigivet Når chokoladen er spist, og kommunikerer en følelse af ro, mens stabilisere dit humør.

Endorfiner

Endorfiner, også frigivet Når chokoladen er spist, sende høje niveauer af energi til hjernen og give dig en følelse af eufori. Endorfiner er også blevet kendt som effektive smertestillende medicin.

Anandamide

Chokolade indeholder anandamide, som hjælper med at åbne synapser i hjernen, der tillader følelser af lykke sende nemt. Anandamide er den samme hjerne receptor, der reagerer på THC, det psykoaktive stof i marihuana. Det vil imidlertid tage 25 pounds af chokolade i et møde at føle den samme høj, fordi anandamide er brudt hurtigt og nemt. Der er mistanke om, at det bevarer en fornemmelse af velvære.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com