Farer af nødprævention

02/20/2010 by admin

Nødprævention er en pille, der skal træffes inden for 24 timer efter ubeskyttet sex for at forhindre graviditet. Nødprævention, hvilke inkluderer Plan B, virker ved at give en byge af syntetiske hormoner, der bryder op hormon mønstre nødvendig for at producere en graviditet. Den nødprævention påvirker livmoderslimhinden, hvilket gør det mindre gæstfrie til en graviditet. Hvis en kvinde er midtvejs gennem sin menstruation cyklus, når hun tager nødprævention, vil det forhindre ægløsning ved at blokere de hormoner, der er nødvendig for befrugtning af ægget. Nødprævention kan også forstyrre sperm transport, hvilket gør det vanskeligt for sædceller at komme i kontakt med ægget og befrugte det. Men, som med ethvert stof, der er bivirkninger, hvoraf nogle kan være farlige.

Contraindicators

Kvinder, der har bryst, lever eller genital kræft eller en historie af slagtilfælde, hjerteanfald, diabetes, forhøjet blodtryk, migræne hovedpine, nyre eller hjerte-kar-sygdom eller epilepsi bør ikke bruge nødsituation svangerskabsforebyggende midler. Kvinder der har født inden seks uger, som ammer, eller dem, der planlægger at have sex inden for de næste fem dage skal undgå EC.

Ekstreme og farlige bivirkninger

Nogle bivirkninger er ikke normal og bør behandles hurtigt af en læge, herunder svær arm eller smerter i benene og følelsesløshed; dårlig hovedpine; sløret syn; åndenød, brystsmerter eller alvorlige mavesmerter.

Almindelige bivirkninger

Mange kvinder oplever bivirkninger, at vare et par dage efter at have brugt nødprævention. Blandt bivirkningerne er brystspænding, væskeophobning, uregelmæssig blødning, kvalme, hovedpine og opkastning. Selv om disse bivirkninger ikke er livstruende, de er ikke behageligt og kan gøre du føler dig i vejret i flere dage.

Effektivitet

Hvis du bruger EF mere end én gang i en måneds tid, vil det mister sin effektivitet, Mayo Clinic rapporter, så må ikke automatisk antage, at det vil arbejde. Spise noget så snart du tager om morgenen efter pille at forebygge kvalme.

Aborter og graviditet

En abort er muligt, når en kvinde bruger EF, ifølge New York University studerende Health Center, selv om andre kilder er enige om, at nødprævention ikke har en effekt på en etableret graviditet. Hvis en kvinde oplever kraftig blødning der indeholder stykker af væv, blodpropper, dårlig kramper og en overdreven periode, der er ledsaget af smerter eller feber hun kan abortere. NYU center også noter at ektopiske graviditeter ikke forhindres af EF, fordi en ektopisk graviditet opstår i æggelederne snarere end livmoderen. EF har kun virkning på livmoderen. Hvis en kvinde oplever stærk kramper i sin underlivet på én side eller den anden (med eller uden blødning), intens og pludselige smerter, der udholder, besvimelse eller svimmelhed, kan hun have en graviditet og behov at søge lægehjælp øjeblikkeligt. Disse symptomer kan angive blødning inde i maven.

Unge

Forskningsinstitut befolkning var imod godkendelse af Food and Drug Administration af over-the-counter morgenen efter pille for unge, hævder, at en stigning i seksuelt overførte sygdomme ville forekomme blandt denne aldersgruppe. Denne organisation bemærker, at gestagen kun hormonel prævention, som befolkningen Research Institute siger Plan B, er sammenlignelig med Norplant, en anden præventionsform, der er ikke længere tilgængelig i USA, fordi det var farligt. Organisationen nævner farer i EF som herunder depression, galdeblære sygdom, højt blodtryk, betydelig vægt vægtøgning, æggestokke cyster udvidelsen og luftvejslidelser. Organisationens frygt er, at teenagere, der bruger nødprævention kan være i fare for øget satser af anoreksi, bulimi eller depression, og disse piger vil have en øget risiko for en graviditet. En anden bekymring er, at en ung kvinde, der har taget en om morgenen efter pille og oplever abdominale smerter, som kunne tyde på en graviditet, kunne ikke fortælle forældrene hvad hun oplever og derfor ikke får en ektopisk graviditet diagnosticeret. En graviditet kan være liv truende.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com