Faktorer, der påvirker puls og blodtryk

03/07/2010 by admin

Blodtrykket måles i to faser: systolisk og diastolisk. Systolisk henviser til mængden af pres placeret på arteriel vægge, når hjertet kontrakter. Diastolisk henviser til mængden af pres placeret på arteriel vægge, når hjertet udgivelser. Der er flere faktorer, der kan forårsage blodtryk samt pulsen til at svinge eller ændre, ofte fører til kredsløbssygdomme eller orgel komplikationer.

Vasoconstricors

Dette er et begreb, der anvendes til at beskrive elementer eller stoffer, der forårsager vener til kontrakt. Dette omfatter koffein indeholdt i flere læskedrikke samt kaffe og visse medikamenter. Som årerne kontrakt, pulsen kan svinge og blodtryk har tendens til at stige.

Vasodilatorer

Dette er et begreb, der anvendes til at beskrive elementer eller stoffer, der forårsager vener til at spile og udvide. Som de udvide, bremser blodgennemstrømning, forårsager et fald i blodtrykket. Årsager omfatter dehydrering og diuretika, som befri kroppen af overskydende væske gennem udskillelse.

Body Mass

En persons legeme masse kan have en betydelig effekt på både deres puls og blodtryk. Fedme er en primær årsag til forhøjet blodtryk og øget puls, fordi hjertet skal arbejde hårdere for at pumpe blod til større dele af kroppen.

Graviditet har den modsatte effekt på kredsløbet. Typisk når en kvinde bliver gravid, falder hendes systolisk og Diastolisk blodtryk fem til 15 point i de første 24 uger af drægtighedsperioden. Blodtryk vil normalt rejse igen efter fødslen.

Funktionsfejl

Ofte som folk alder oplever de en fejl i kommunikationen mellem hjernen og hjertet. Dette kan matriculate i en sygdom kendt som ortostatisk hypotension. I en person uden ortostatisk hypotension kompenserer hjertet for blod samles til kroppens ekstremiteter--ofte forårsaget en længere periode af siddende eller liggende - ved at øge dens beat sats. I en person med ortostatisk hypotension forekommer denne kompensation ikke. Resultatet er et fald i blodtrykket.

Infektion

Alvorlig infektion, også kendt som septisk chok, kan forårsage livstruende dråber i blodtryk. Denne almindeligvis opstår, når bakterielle infektioner med oprindelse i lungerne, urinveje eller maven forlade webstedet infektion og ind i blodbanen. Blodtrykket falder betydeligt påvirker som disse bakterier begynde at producere toksiner, der direkte blodkarrene.

Advarsel

Disse er kun nogle af de faktorer, der kan medføre udsving i blodtryk og puls. Tale med en læge hvis du oplever en pludselig ændring i blodtrykket ledsaget af smerter i brystet, svimmelhed eller besvimelse. Disse kan undertiden være forløbere for alvorlige komplikationer, såsom nyresvigt, chok og hjertestop.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com