Hvad er HPV & hvordan er det Contagious?

03/26/2010 by admin

Det humane papillomavirus (HPV) er den mest almindelige kønssygdom. Der er mere end 40 typer af HPV, der kan påvirke både mænd og kvinder. HPV påvirker huden af vulva, penis, og anus og foringer i skeden, livmoderhalsen og endetarm.

Symptomer

Der er ofte ingen symptomer af HPV, og mange mennesker har det uden at vide det.. Visse typer af HPV kan forårsage kønsvorter på både hanner og hunner.

Diagnose

HPV kan opdages hos kvinder gennem en bækken eksamen og pap smear. Der er ingen screeningstest til at detektere HPV i hanner, selvom kan stilles en diagnose, hvis kønsvorter vises.

Kræft

Visse typer af HPV kan forårsage livmoderhalskræft samt kræft i vagina, vulva, penis og anus. Livmoderhalskræft er den mest almindelige kræftform forårsaget af HPV-virus og kan opdages tidligt gennem regelmæssig celleprøve.

Transmission

HPV overføres gennem hud mod hud kontakt. Genital HPV overføres ved samleje, og det anslås, at omkring 50 procent af seksuelt aktive mennesker har haft genital HPV.

Forebyggelse

HPV kan forebygges ved hjælp af kondomer under samleje. En vaccine er nu tilgængelige for kvinder i alderen 11 til 26, der beskytter mod de fire typer af HPV kendt for at forårsage de fleste kønsvorter og livmoderhalskræft.

Behandling

Mens der er ingen behandling for HPV, men kroppens naturlige immunforsvar vil normalt kæmpe off virus i to år.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com