Hvordan kan spise en sund & afbalanceret kost holde din hud sund?

10/10/2016 by admin

Hvordan kan spise en sund & afbalanceret kost holde din hud sund?

Din hud er din største organ og beskytter alle de andre organer og væv, der ligger nedenunder. Det er også en del af jer, der er synlig for resten af verden. Spise en velafbalanceret kost indeholder råvarer for at holde din hud sund og smuk.

Hudens anatomi

Huden beskytter alle dine dele nedenunder og det også holde væsker inde. Det også hjælper med at regulere kropstemperaturen og gemmer lidt fedt og vand. Huden består af tre lag. Overhuden er det yderste lag, som du kan se, i dermis i midten indeholder blodkar, nerver og kollagen og underhuden indeholder mere kollagen og fedt. Kollagen er vigtig for en sund hud, fordi det giver det smidighed og styrke.

En sund afbalanceret kost

En sund afbalanceret kost indeholder masser af frugt og grøntsager, fuldkorn, proteinkilder såsom fisk og skaldyr, magert kød, æg, fjerkræ, mælk og mælkeprodukter, nødder og frø, plus vand og sunde drikkevarer. Det er også lave i total fedt, natrium og overskydende sukker. Spise en kost som dette giver næringsstoffer, der opretholder din hud. Undgå en høj-sukker kost hjælper også forebygge for tidlig ældning, ifølge Mayo Clinic.

Næringsstoffer til din hud

Din hud har brug for fedt og proteiner til at opretholde det struktur, og C-Vitamin findes i frugt og grøntsager er nødvendig for stærke college. Din hudceller bruge glukose, en form for kulhydrat, til energi. Zink og vitaminer A, D og E er nødvendige for hud reparation og sårheling. Frugt og grøntsager indeholder vegetabilske stoffer kaldet fytokemikalier, der fungerer som antioxidanter til at beskytte din hud mod forurening og solskader. Vand holder huden hydreret og blødt.

Hud-venlige fødevarer

En sund afbalanceret kost indeholder en bred vifte af fødevarer, men nogle bestemte fødevarer kan være særligt gavnligt for hudens sundhed, ifølge Mayo Clinic. Gulerødder, abrikoser og søde kartofler, samt andre orange frugter og grøntsager, er rig på vitamin A. spinat, grønkål og andre bladgrøntsager er højt indhold af mineraler og vitaminer A og C. farverige bær indeholder en række fytokemikalier. Fiskeri efter sådanne laks, tun og ørred er rig på gode fedtstoffer kaldet omega-3 fedtsyrer; og nødder og frø indeholder monoumættede fedtstoffer og antioxidanter.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com