Typer af gigt i rygsøjlen

02/13/2010 by admin

Gigt i rygsøjlen er en af de mest invaliderende betingelser, du kan opleve. Betændelse i spinal leddene kan føre til ubevægelighed, ulidelig smerte og nerve problemer, der svækker du arme og hænder. Der findes flere typer af gigt, der påvirker rygsøjlen.

Slidgigt

Slidgigt er en degenerativ disk gigt i rygsøjlen. Det er ofte forbundet med calcium tab og alder. Leddene bliver stiv og opleve smerte som følge af stress fra vægt på rygsøjlen. Arbejdsstillinger spiller en stor rolle i slidgigt samt genetiske faktorer. Slidgigt forårsager en biokemiske svaghed i brusk af diske i rygsøjlen. Aktivitet øger smerten, mens resten giver lindring af symptomer. Denne betingelse kan føre til tab af bevægelse rækkevidde, muskelatrofi omkring det berørte område og svaghed.

Leddegigt

Leddegigt er en fælles og meget alvorlig tilstand. Dette arthritis kan påvirke spinal leddene og er også en autoimmune form for gigt, som alvorligt kan påvirke dine langsigtede sundhed hvis de ikke behandles ordentligt. Reumatoid arthritis påvirker 1 procent af befolkningen. I denne tilstand, hvide blodlegemer bliver hyperaktiv og forårsage betændelse. De fleste af skader der kan ske inden for de første år og kan påvirke hjernen og perifere nervesystem samt mange organer.

Polymyalgia Rheumatica

Polymyalgia rheumatica er en arthritic betingelse, der påvirker mennesker generelt over 50 år. Denne gigt generelt har symptomer på en stiv nakke og skuldre. Det kan også arbejde ned mod hofterne. Det har ingen kendt årsag. I tilstanden leddene bliver betændt i fælles foring i et område kaldet synovial foring. Ømhed og smerter generelt starter som morgenstivhed og øge med inaktivitet. Træthed, vægttab, depression og lav feber kan også være til stede.

Ankyloserende Spondylitis

Ankyloserende Spondylitis er en autoimmune gigt, der påvirker rygsøjlen. Det er i første omgang har til huse i sacroiliac leddene omkring bagdel og bækken. Over tid, bevæger det sig opad langs rygsøjlen. De fleste mennesker, der har denne betingelse var genetisk disponerede for det og hovedsagelig er af kaukasisk anstændigt. Denne betingelse er meget alvorlige og kan føre til spinal erosion og beskadigelse af leddene og knoklet bridging. Dette rammer flere kvinder end mænd og er normalt diagnosticeres i alderen mellem 15 og 30 år gamle.

Korrekt diagnose

Mange af symptomerne på de forskellige ryg leddegigt betingelser er lignende eller det samme. Stivhed, svaghed, manglende mobilitet og træthed synes fælles med alle. Hvis du ikke er korrekt diagnosticeret, kan man i risiko for langsigtet skade ud over gigt smerter. Sørg for at konsultere din læge om alle muligheder baseret på familiens historie, etnisk baggrund og hvide blodlegemer tæller for at fastslå den korrekte diagnose og derfor den rette behandling plan for dig.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com