Hvad er Diabetes Insipidus?

09/30/2016 by admin

Diabetes insipidus er en medicinsk tilstand, der forårsager overdreven tørst og vandladning. Selv om navnet er lignende, er diabetes insipidus ikke relateret til diabetes mellitus. Blodsukkerniveauet er ikke forhøjet i diabetes insipidus, som de er i type I og type II diabetes mellitus. For at differentiere de to betingelser, er de undertiden benævnt "sukker diabetes" og "vand diabetes."

Typer

Former for diabetes insipidus er kategoriseret på årsagen til sygdommen. Central diabetes insipidus er forårsaget af manglende hypofysen til at frigive et hormon kaldet ADH, hvor nyrerne til at koncentrere urinen. Nefrogen diabetes insipidus opstår, når nyrerne ikke reagerer korrekt på ADH. Svangerskabsdiabetes insipidus opstår, når moderkagen i en gravid kvinde producerer et enzym, der ødelægger ADH hos moderen. Polydipsic diabetes insipidus skyldes drikker en stor mængde vand, som kan være et resultat af usædvanlige tørst, psykiatriske lidelser eller en tro på, at drikke en masse vand tilbyder sundhedsmæssige fordele.

Effekter

Der er kun to symptomer på diabetes insipidus: ekstrem tørst og tømme store mængder af urin. En person med diabetes insipidus drikker normalt mindst en gallon af vand hver dag. Vandladning er hyppig og i stor mængde; vågne flere gange i løbet af natten for at gå på toilettet er helt fælles med denne betingelse.

Identifikation

Diabetes insipidus kan mistænkt eller diagnosticeret baseret på patientens beskrivelse af symptomer og urinanalyse. Dog skal en vand afsavn test udføres for at afgøre, hvilke form for diabetes insipidus er til stede. Under denne prøvning udføres blodprøver og urinanalyse regelmæssigt mens patienten undlader drikke væsker af nogen art.

Forebyggelse/løsning

Behandling for diabetes insipidus afhænger af formen af den betingelse, en person har. Centrale og svangerskabsuge diabetes insipidus er normalt behandles med et syntetisk hormon, der erstatter ADH i kroppen. Nefrogen diabetes insipidus er normalt behandlet med et lavt saltindhold kost og i nogle tilfælde, diuretika. Selv om diuretika fremme øget vandladning hos de fleste mennesker, reducere de lydstyrken i urinen hos nogle patienter med nefrogen diabetes insipidus. Polydipsic diabetes insipidus kan behandles med patientuddannelse, især hvis årsagen er en fejlagtig tro på at drikke store mængder vand er sundt.

Advarsel

Selv om diabetes insipidus ikke normalt reducere en persons levetid eller forårsage alvorlige problemer, er der en høj risiko for dehydrering med denne betingelse. Det er meget vigtigt for en person med diabetes insipidus at have masser af vand til rådighed til at drikke, især hvis de ikke får medicin for at behandle betingelsen. Dehydrering i diabetes insipidus kan forekomme inden for et par timer ikke drikker, og kan være meget farligt, hvis væsker ikke er genopfyldes.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com