Hvordan fnat erhverves?

02/02/2011 by admin

Hvordan fnat erhverves?

Hvordan Scabies Mites spredes

Fnat er en hudlidelse forårsaget af den menneskelige kløe mide Sarcoptes scabiei. Denne parasit burrows ind i huden til at fodre og lægge sine æg. Scabies mites kan kravle fra én person til en anden. Dette er den sædvanlige overførselskilde. Nyligt befrugtet hunner roam over overfladen af huden på udkig efter et egnet sted at lægge deres æg. Dette er den fase, hvor de kan overføres til en ny vært. Når en kvindelig mide starter gravende, det ikke vende tilbage til overfladen.

Fnat er oftest erhvervet gennem direkte og længere tids hudkontakt. Transmission af parasitten ofte opstår under seksuel aktivitet eller når personer sover i samme seng. Andre omstændigheder, hvor individer er i tæt fysisk kontakt kan også give mulighed for mider at migrere til et nyt offer. Hjemmeplejetjenester som plejehjem hvor medarbejdere løfte eller bade klienter er et mødested hvor denne type transmission kan forekomme. Overfyldt betingelser i fængslerne er også kendt for at forårsage massive fnat udbrud.

Andre former for Transmission

Disse mider bor ikke mere end to eller tre dage, når de er adskilt fra en menneskelig vært. Dette betyder, at de som regel med succes ikke er overføres gennem kontakt med tøj, håndklæder og sengetøj. Men for crusted fnat (et særligt alvorlige angreb med Sarcoptes scabiei) øger den hastighed, hvormed mider er udgydt fra kroppen dramatisk. Denne betingelse anses for at være meget smitsom og kan spredes gennem korte hudkontakt som et håndtryk eller ved eksponering for kontaminerede elementer.

Sandsynligheden for fornyet

Fordi symptomerne nogle gange tage flere uger at udvikle, kan fnat spredt bredt før det er identificeret. Medmindre alle de mennesker, der smittes behandles på samme tid, kan re infestation nemt forekomme. Dem, der er kommet i kontakt med fnat ofre bør undersøges af en læge til at kontrollere for tegn på infektion.

Sengetøj og tøj bør vaskes og tørres ved høje temperaturer for at forhindre fornyet angreb af den lejlighedsvise omstrejfende mide. Skal tages yderligere skridt herunder grundig støvsugning af tæpper for crusted fnat, da chancerne for dens gentagelse er høj.

Misforståelser rettet

Fnat forekommer over hele verden og er ikke begrænset til nogen bestemt etnisk gruppe eller social klasse. Dårlig hygiejne forårsager ikke denne betingelse. Mider lever primært under huden og kan ikke vaskes af undtagen under deres korte tid på overfladen.

Dyr bære ikke række Sarcoptes scabiei, der angriber mennesker. Dog kan husholdningernes kæledyr være befængt med en lignende art af mide, der forårsager sukkerærter. Disse mider bide lejlighedsvis mennesker forårsager mindre kløe og rødme. Denne irritation løser hurtigt i modsætning til fnat symptomer, som vil fortsætte med at forårsage en reaktion, indtil betingelsen er behandlet.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com