Sådan testes for træthed

06/06/2011 by admin

Sådan testes for træthed

Medicin Plus definerer træthed som manglende motivation og energi, der er anderledes end almindelig døsighed, som er forbundet med følelse søvnig i slutningen af dagen. Selv om mange mennesker oplever træthed på grund af fysisk eller følelsesmæssige stress eller en periode med langvarig mangel på søvn, kan det indikere en mere alvorlig underliggende sundhedsproblem. Det er især tilfældet, hvis det fortsætter og ikke er lettet af mere søvn, bedre kost eller reduceret stress. Din læge kan foretage nogle psykiske, fysiske og fysiologiske tests for at se, hvis du er træt før undersøge de mulige årsager. Disse kan omfatte anæmi, allergi, problemer med skjoldbruskkirtlen, anoreksi / fedme, depression og diabetes.

Instruktioner

• Lave en aftale med din læge og Bemærk alle dine symptomer på et stykke papir til at tage med dig.

• Fortæl din læge om dine symptomer, deres sygehistorie, din livsstil og spisevaner. Din læge vil så stille dig nogle detaljerede spørgsmål om, hvordan du føler, din sovevaner, dit stressniveau. Hun vil også bede om oplysninger om din personlige liv til at måle om psykologiske vanskeligheder kunne være at give du træthed. Hun kan også spørge om alle de seneste dødsfald eller traumer eller en spiseforstyrrelse som anoreksi.

• Fortæl din læge om eventuelle fysiske symptomer på træthed. Disse kan omfatte muskel ømhed og smerter, hævede lymfeknuder, hovedpine og vedvarende influenza-lignende symptomer. Hun vil udføre en fysisk undersøgelse, kontrol af dit hjerte, dine kirtler og dit nervesystem.

• Spørg din læge, hvis han kan også kan udføre nogle fysiologiske tests for træthed. Disse vil omfatte en blodprøve for at se om du har nogen mineral mangler ligesom jern eller magnesium eller hvis du har en infektion som mononukleose. Din læge vil også tage en urinprøve for at teste for skjoldbruskkirtel, nyre- og leverproblemer, som kan også forårsage træthed.

• Vente på lægen at stille en komplet diagnose baseret på de prøver han udført under din udnævnelse og så besøger ham igen hvis han mistænker træthed. Han vil også diskutere mulige årsager og kan kræve yderligere test til at indsamle flere oplysninger.

Tips & advarsler

  • Træthed er vanskelig at diagnosticere fordi den ikke har et definerende symptom, så hold et notat om alle dine symptomer hver selskabets give din læge flere oplysninger at arbejde med, som han forsøger at stille en diagnose.
  • Træthed er et almindeligt problem for mennesker med travle liv, og alle de fleste alle over udøver nogle gange, men hvis dine symptomer bliver værre og du kæmper for at udføre dagligdags opgaver, søge lægehjælp fordi svær træthed kan være et symptom på en mere alvorlig sygdom eller lidelse.

Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com