Typer af morterer & Pestles

07/08/2011 by admin

Morterer og pestles (MPs) gå sammen som et sæt. En pistil er en gennemføre anvendt til knusning større partikler til fine partikler eller til at blande dem sammen. En mørtel er skålen som stofferne, der er knust. MPs bruges over hele verden. De udgør et vigtigt redskab, der er transportable, nem og enkel at bruge.

Typer

MPs kommer i mange forskellige typer, afhængig af deres tilsigtede anvendelse, oprindelsessted, tilgængeligheden af materialer og præference for design eller stil. Malaysiske design har en uforholdsmæssig stor pistil, hvorimod apothecary morterer tendens til at have håndtag og er formet som et timeglas. På grund af den popularitet og bekvemmelighed af MPs, er blevet oprettet automatisk eller mekanisk dem til effektiv brug.

Størrelser

De fleste morterer er på størrelse med en dyb tallerken. Pistil er tykkere på den nederste ende og kan holdes i den ene hånd. Disse anvendes i næringsmidler, sovse hovedsagelig, urter og krydderier. Nogle er lille, for knusning chilipebre. Pestles beskæftigede i landbruget er 2 til 4 fod høj, med spand-sized morterer. Almindeligt anvendt i det fjerne Østen og Mellemøsten, pund de mængder korn eller kød.

Materialer

MPs er lavet af materiale, der er kraftig nok til at slibe. De bedste MPs er glat og porøs, som forhindre stoffer fra klamrer sig til de værktøjer, der forårsager skimmel eller forurening. De bør ikke være gammeldags fra materialer, chip eller splinter som ubrændte ler eller sprødt træ.

De anvendte stoffer påvirker materialevalg. Sure fødevarer eller visse kemikalier kan reagere godt eller dårligt når det kombineres med metaller og skoven i særdeleshed. Støbejern MPs skal være "krydret", og nogle holdes olieret.

Materialer, der anvendes til MPs varierer fra marmor og sten (f.eks granit) til skoven (teak og eg, bambus), metaller (jern, stål eller messing), basalt, og glaseret eller fyret ler og porcelæn. Glas er undertiden anvendes til væske, men er farlige for slibning. Nogle bruger kombineret materialer. Japansk MPs (suribachi og surikogi) dannes af fint porcelæn, med en træ håndtere.

Funktioner

En funktion af MPs er at pulverisere stoffer til mindre partikel former, såsom slibning krydderier til pulver eller mase mynte blade. Dette frigiver dufte, olier og juice og bruges til aromaterapi, madlavning, forbrug og forbedret smag. Knuse piller gør dem lettere at inhalere eller indtage så at de arbejder hurtigt som medicin.

En anden funktion er at kombinere eller sikring egenskaber og stoffer. I Indien, chai te er lavet ved at knuse sammen cardamon frø, peberkorn, nelliker og undertiden ingefær og kanel til at skabe en unik krydderi. I Mexico, guacamole i hans ofte tilberedt med morterer og pestles.

En endelige anvendelse er alkymistiske: Reducerende stoffer og kombinere dem for at producere nye stoffer eller oprette kemiske reaktioner. Ulovlig anvendelse af morterer og pestles er forbundet med fremstilling og indtagelse af narkotika. Morterer og pestles kan også bruges til at fremstille farvestoffer og maling.

Apotekeren

MPs har altid været bundet til apotekeren og lægemidler. De har altid været brugt til at forberede lægemidler samt naturlige helbredende urter og alkymistiske produkter. Sort silhuet af en MP med en "Rx" skrevet over det er det logo eller insignier af apoteker.

Ifølge sin biografi brugte Josiah Wedgwood, opfinderen af fine porcelæn, Cornish ler til at skabe en perfekt MP. Han tog designet til apotekeren Hall, og solgte det i hele Storbritannien blandt filosoffer og kemikere både. Længe før Wedgwood brugt healere af begge køn MPs til at forberede "healants" som tinkturer, bouillon, omslag, aktuel pastaer og snifning.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com