Aktiv vs passiv selvmordstanker

03/09/2011 by admin

Aktiv vs passiv selvmordstanker

Få mennesker overleve livet uden at opleve en selvmorderisk tanke. Disse tanker tages dog sjældent til planlægningsfasen. Hvordan ved du, så når en persons liv er på spil?

Selvmordstanker

Suicidale tanker (selvmordstanker tænkning) varierer i grader. Der er en kløft mellem tanker om selvmord og faktisk udfører handlingen. Mental sundhed fagfolk klassificere selvmordstanker som aktive eller passive. Visse egenskaber er fælles for hver.

Passiv selvmordstanker

Måske bilen brød ned, et forhold sluttede eller du har mistet et job. Stressende begivenheder i livet kan drive det bedste af os til at tænke, "Jeg ville ønske jeg var død." Flygtige tanker, herunder ønsketænkning, men betragtes som passive fordi tænker ikke har handlet på tankerne.

Aktive selvmordstanker

Når en person er selvmorderisk tænkning er blevet aktive, enkelt har taget skridt til at ende sit eget liv. Handle for den deprimerede person kunne omfatte skrev et selvmordsbrev, uddeling meningsfulde elementer eller bare planlægger, hvordan "afslutte det hele."

Hvordan man kan hjælpe

Hvis en ven eller et familiemedlem medlem betror de har aktivt planlægning en selvmord, tag det meget alvorligt. Søge professionel hjælp straks. Efterlad ikke en person alene indtil en mental sundhedsprofessionel har gennemført en evaluering.

Hvis nogen indrømmer at have passive selvmordstanker, ikke ignorere det enten. Tale med personen at få en idé om, hvorvidt tankerne flygtige eller et symptom på depression. Depression er en alvorlig medicinsk tilstand og skal løses.

Hvordan man opfører sig

Vis medfølelse i stedet for at ignorere situationen eller handler vred eller chokeret med en person, der har selvmordstanker. Nogen planer om at ende sit eget liv i desperate smerte og ønsker ondt at afslutte. Selvmord er ikke om slutter et liv. Det handler om slutter smerten ved svær depression.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com