Hvad er nuklearmedicin?

01/25/2011 by admin

Hvad er nuklearmedicin?

Radioaktive materialer er ikke det første man tænker på når det kommer til det medicinske område. Og endnu, medicinske teknologier har fundet en række anvendelser for stråling. Inden for nuklear medicin er et speciale område, der arbejder med radioaktive materialer. Her er nogle flere oplysninger om hvad nuklearmedicin er og hvordan det bruges.

Identifikation

Hvad adskiller nuklearmedicin fra andre typer af medicin er den metode, der bruges til at diagnosticere og behandle sygdomme. I midten af denne metode er specialiseret imaging processer, der er afhængige af radioaktivitet lovgivning. I en nøddeskal, har radioaktivitet at gøre med destabiliseret atomer og molekyler, og den energi, de giver ud.En destabiliseret atom er en hvis proton-neutron-elektron struktur har været afbrudt, enten ved en anden kolliderede atom eller ved en high-powered stråle af lys. Når en atomar partikel er tvunget ud af sin center, spredte energi. Denne spredte energi er, hvad nuklearmedicin bruger til at læse, eller holde styr på hvad der foregår inde i kroppen.

Funktioner

Der er tre grundlæggende komponenter til de billeddiagnostiske teknikker, der anvendes i nuklearmedicin: radioaktive stoffer, detektorer (kameraer) og computere.For at se, hvad der foregår, er radioaktive stoffer indsprøjtet i området i kroppen behandles. Kameraet enheder derefter fotografere de energimønstre, der afgives af de radioaktive stoffer. Derfra komponere computerne et billede baseret på oplysningerne fra kameraerne.

Funktion

Nuklear medicin afhængig inden for kemi, fysik, medicin, matematik og teknologi. Andre typer af imaging processer, som x-stråler MRIs eller kat scanninger, kan give kun anatomiske repræsentationer af kroppen. Billeder fremstillet ved hjælp af radioaktive stoffer afsløre anatomiske strukturer samt de processer, der finder sted inde i dem. I denne henseende give nukleare billeddannelse teknikker oplysninger, der ellers ikke kunne hentes uden behov for sonderende kirurgiske procedurer. Metoden bruges til at diagnosticere og behandle tilstande, hvoraf nogle omfatter svulster, aneurismer, blodlegemer lidelser, hjerte-kar-problemer og knogle scanner.

Typer

Der er to generelle Billeddannende teknikker ansat i nuklearmedicin. Hver teknik bygger på forskellige radioaktive materialer til produktion af billedet. Den første kaldes en PET (positronemissionstomografi) scan. Denne metode bruger radioaktive stoffer, som har en kort levetid. Billeder produceret er detaljerede, og når de kombineres, give en tre-dimensionelle repræsentation af et organ område, samt de processer, der foregår inde i den.Den anden teknik, der kaldes en SPECT (single photon emission beregnet tomografi) scanning. De radioaktive stoffer anvendes i denne metode har en længere levetid, og de billeder produceret viser færre detaljer end PET-scanning. De giver imidlertid stadig værdifuld information om processer, der finder sted inde i kroppen.Radioaktivt stof, der anvendes i hver teknik afgør kvaliteten af billedet. Dyrere udstyr er nødvendig for at producere typen af radioaktive materialer, der anvendes i en PET-scanning. Som et resultat, PET scanninger er dyre, og de faciliteter, der udfører dem er få og langt imellem SPECT scanninger er billigere og mere tilgængelige.

Overvejelser

Som innovative som nuklearmedicin billedbehandling metoder kan være, der er nogle ting at overveje, når der træffes beslutning om, hvorvidt eller ikke at have en procedure gjort. Radioaktive materialer er naturlige. De er alle omkring os i form af solens stråler, og de findes inde i hver organisk materiale og organisme, herunder vores kroppe. Nukleare billeddannelse teknikker kondensere og komprimere energi, der findes inden for disse materialer, og lede dem inde i kroppen.De indberettede risici i gennemgår disse procedurer er minimal. Som nuklear medicin har eksisteret i over fem årtier, er der ingen dokumenterede langsigtede virkninger. Hændelser for allergiske reaktioner er blevet observeret, men disse er sjældne. Informere din læge om eventuelle medicinske tilstande har du og enhver familie medicinsk historie. Og som med enhver anden form for billeddannelse procedure, kvinder der er gravide, formoder de kan være gravid eller som ammer bør ikke underkastes nukleare billeddiagnostiske procedurer.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com