Sundhedsrisici af gødning

05/21/2011 by admin

Sundhedsrisici af gødning

Gødning er jord forbedringer anvendes på jorden for at fremme plantevækst. Nogle af de vigtigste komponenter i gødninger er kvælstof, fosfor og kalium. Disse tilføjet komponenter, såvel som andre har tilføjet tungmetaller og kemikalier i gødning, er ansvarlig for mange negative sundhedsvirkninger.

Tungmetaller

En lang række usikre metaller findes i gødning, herunder: arsen, bly, kviksølv, nikkel, uran, boron, cadmium, jern, kobber, aluminium og zink.

Menneskers sundhedsfarer

Ifølge Miljøstyrelsen, er disse metaller kendt for at være giftige for mennesker at bidrage til kræft, udviklingsmæssige virkninger, fødselsdefekter, reproduktive problemer, og leveren og nyreskader. Børn er mere modtagelige for de giftige virkninger af gødning. De bruger mere tid på jorden og har tendens til at lægge deres hænder i munden uden at vaske dem.

Kommercielle gødning

Nogle kommercielle gødninger er lavet af genanvendt affald materialer herunder meget giftige metaller og kemikalier, der produceres til offentlig brug. Disse metaller er mistænkt kræftfremkaldende stoffer og blodet giftstoffer.

Miljøhensyn

Tungmetaller er en almindelig årsag til vandveje forurening. Høj anvendelser af kvælstof-baserede gødninger, for at øge afgrøde udbytte, kan føre til run-offs i overflade- og grundvand forurener vores vandforsyning. Kvælstof har også været forbundet med blå baby-syndrom.

Spormineraler

Ikke-økologisk gødning erstatter ikke afgørende spormineraler i jorden får det til at aflades langsomt af vigtige mineraler. Jord-nedbrydningen nedsætter mængden af mineraler i fødevarer.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com