Ultralyd Transducer typer

05/14/2011 by admin

Ultralyd Transducer typer

Lyd består af vibrationer, der kan høres af mennesker og andre dyr. Ultralyd er en type af lyd frekvens, der ikke kan høres af mennesker. Da "ultrasonic" er et ord, der bruges til at beskrive ultralyd frekvens, vilkår ultralyd transducer og ultralyds transducer i flæng.

En ultralyd eller ultralyd transducer er en enhed, der omdanner energi--som elektricitet--til ultralyd vibrationer. Disse vibrationer hoppe ud af materiale, som kropsvæv og vand, til at oprette ekko eller edb billeder til medicinske eller industrielle analyse.

Almindelige sorter

Der er mange typer af ultralyd transducere, der betegnes generelt efter deres design eller beregnet forbrug. For eksempel, anvendes kontakt transducere ved at anvende dem direkte til, eller at have kontakt med en fast overflade for analyse. Nogle kontakt transducere er navngivet efter deres generelle design, som en dobbelt element, en lineær array eller en konveks transducer. Kontakt transducere kan også være opkaldt efter hvad de er brugt til, såsom trans-vaginal transducere.

I modsætning til kontakt transducere, der anvendes direkte til faste overflader, er fordybelse transducere neddykket i væsker som vand og olie til analyse.

Men uanset de generelle navne og specialiserede sorter af ultralyd transducere, alle ultralyd transducere er i sidste ende klassificeret i en af to grundlæggende grupper: piezoelektriske eller magnetostrictive.

Piezoelektriske transducere

Piezoelektriske transducere operere fra den piezoelektriske effekt. Piezoelektriske effekten opstår når energi er produceret ved anvendelse af mekanisk stress mellem to ikke-ledende overflader. Ikke-ledende overflader er overflader, der ikke foretager-- eller er resistente over for--elektricitet. De ikke-ledende overflader anvendes i piezoelektriske transducere er krystaller, som primært er fremstillet af kvarts, Rochelle salt eller keramik.

Piezoelektriske transducere anses for at være den mest alsidige type ultralyds transducer. Nogle piezoelektriske transducere bruges til vibration control og tryk sensorer. Disse kan findes i lydudstyr højttalere, udskrivning enheder, plads platforme og fly. Den medicinske industri bruger almindeligvis piezoelektriske transducere til billeddiagnostik, som i sonograms.

Magnetostrictive transducere

Magnetostrictive transducere brug oscillerende magnetfelter til at udvide sig og trække forskellige former for magnetiske materialer inden for transduceren. De magnetiske materialer bruges primært inden for disse transducere er nikkel og nikkel legeringer. Magnetiske udvidelse og sammentrækning af disse materialer generere højfrekvente mekaniske vibrationer.

Magnetostrictive transducere anvendes i mange industrielle miljøer, såsom stål og papir møllerne. Disse transducere udnyttes også til ultralyd rengøringsmidler, undervands sonar og kirurgiske værktøjer.

Sammenligninger

De fleste producenter for ultralyd-systemer bruger piezoelektriske transducere. Fortalere for piezoelektriske transducere nævner at magnetostrictive transducere er større, mindre energi-effektive og kan kræve særlige køling metoder. Imidlertid lette andre imod, at magnetostrictive transducere er mere holdbare, bedre multiposition målinger og at piezoelektriske transducere har en større tilbøjelighed til at miste magten over en længere periode.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com