Hvad er Beta-caroten?

05/19/2011 by admin

Hvad er Beta-caroten?

Beta-caroten er en organisk forbindelse findes i mange frugter og grøntsager, der bidrager pigmenter, der giver dem deres rød-orange farve. Det er ikke kun den mest almindelige type af caroten findes i naturen, det er også en af de bedste kilder til vitamin A. palmeolie, gulerødder, mango og andre orange frugter og grøntsager er høj i beta-caroten og bør indgå i regelmæssig kost på grund af de sundhedsmæssige fordele, de tilbyder til mennesker.

Betydning

Betydningen af beta-caroten er i det faktum, at det er den bedste kilde til en af de mest sunde vitaminer rundt. A-vitamin findes rigeligt i beta-caroten og er nødvendig for at fremme sund vision og hud. Uden betakaroten ville det være svært at finde andre kilder til vitamin A, selvom de findes. Jo dybere den orange farve af en frugt eller grøntsag er, den mere betakaroten der er til stede i det, og derfor mere vitamin A der vil være.

Funktion

Beta-caroten findes i hele frugter og grøntsager er en del af, ikke blot i huden eller rødder. Mens i den plante eller frugt er det en pigment, der giver off en orange eller rød-orange farve. Intensiteten af denne farve er en klar indikation af beløbet beta-caroten i anlægget. Beta-caroten er indtaget er det brudt ned i tyndtarmen af såkaldte slimhinde. Dette resulterer i skabelsen af retinal, som er en opløselig form af vitamin A, der derefter distribueres gennem kroppen, men hovedsageligt i nethinder til brug i reparation og vedligeholdelse af sund synsevne.

Fordele

De vigtigste fordele ved beta-caroten kommer fra vitamin A, der er så udbredt i det. Dette aids i sund hud, der er i stand til at trække vejret og er fri for overskydende snavs og grus. Det reparerer stænger og kegler fundet i nethinden i øjet og hjælper med synet generelt. Desuden, har undersøgelser fundet, at beta-caroten forhindrer tilbagegang af kognitive evner i mennesker over tid. Dette blev gjort i en undersøgelse af mennesker, der tog i mindst 50 mg af beta-caroten hver anden dag.

Advarsel

Undersøgelser om beta-caroten og vitamin A kan bidrage til at forhindre af mindske risikoen for kræft fundet, at beta-caroten faktisk øger risikoen for lungekræft, især i rygere eller personer, der har været udsat for asbest. Hvis du er ryger, ikke tage beta caroten kosttilskud og forsøge at begrænse det beløb, du spiser i almindelighed. Prøv at finde en god kilde til vitamin A fra et andet sted.

Overvejelser

Mens beta-caroten er generelt en gavnlig sammensatte, er det vigtigt at overveje, at der er farer i indtager for meget. Udover at øge risikoen for kræft hos rygere, kan for meget betacaroten også resultere i carotenemia eller carotenodermia. Dette er en for det meste uskadelige sygdom, selvom det kan være en forløber for mere farlige forhold. Dette medfører en gulfarvning af huden, og er blevet drøftet som en myte i fortiden, selv om det har vist sig for at være et resultat af at spise en overflod af gulerødder, som er meget høj i beta-caroten.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com