Tekniske oplysninger om lændestøtte for stole

05/04/2011 by admin

Tekniske oplysninger om lændestøtte for stole

Lændehvirvlerne udgør den nederste del af ryggen lige over balderne. De bærer en stor mængde af kropsvægt, som udsætter dem for betydelige stress. Af denne grund støttes lændehvirvlerne fuldt ud, mens du sidder i en stol.

Betydning

Mens kroppen er siddende, er lændehvirvlerne udsat for en meget større mængde af stress. Denne stress ikke kun fører til dårlig kropsholdning, men også forårsager stress på væv og fuger omkring rygsøjlen.

Funktion

Den lumbale del af rygsøjlen naturligt kurver i lidt. En stoleryg bør have en lændestøtte, som buer udad, udfylde kløften mellem rygsøjlen og sædet.

Placering

Den lændestøtte bør sidde flush mod lænden af ryggen. Støtte bør ikke kun bevare den indadgående kurve af columna lumbalis, men også holde ørerne, skuldre og hofter i tilpasningen.

Typer

Nogle stole er fremstillet med en justerbar lændestøtte, som kan justeres til at matche den person, der bruger stolens højde behov. Stole kan også komme med en bærbar lændestøtte, såsom en buet pude, der kan monteres på bagsiden af en stol til at støtte lændehvirvelsøjlen.

Alternativer

Hvis en stol ikke er fremstillet med en lændestøtte, bør en opløftet håndklæde eller lille pude anvendes i stedet. Håndklæde kan rulles til den ønskede snittykkelse og placeret hvor lændehvirvelsøjlen støtte er nødvendig.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com