Hormon ubalance behandling

05/09/2011 by admin

Hormoner er kemiske budbringere, der kan har et utal af virkninger på kroppen. Hormonelle ubalancer kan forårsage træghed, smerte, følelser af træthed og kvalme og endog unormal hårvækst. Ofte hormonelle ubalancer er resultatet af en afbrydelse af forholdet mellem flere hormoner, der normalt arbejder i fællesskab for at give en effekt. Som et resultat, er der mange måder at behandle en hormonel ubalance.

Hormon udskiftning

I tilfælde af at et hormon er underproduced, kan mangel afhjælpes ved at tage kosttilskud.

Hormon prækursorer

Undertiden syntetisk fremstillet hormoner er enten for dyrt eller ikke effektivt absorberes af kroppen. I disse situationer kan at tage hormon prækursorer, som er byggestenene i den mangelfulde hormon, hjælpe rette niveau.

Hormon blokering

I tilfælde af hormoner, der er ved at blive overproduced, kan hormon-blokkere bruges. Fordi hormoner skal binde sig til receptorer til at være aktive, binde nogle medikamenter til disse receptorer, effektivt blokerer det hormon funktion.

Kirurgi

Nogle gange er en hormonel ubalance forårsaget af et hormon secernerende tumor. I disse tilfælde bør fjernelse af tumor rette op på ubalancen.

Symptomatisk behandlinger

Nogle tilfælde af hormonel ubalance er for dyrt at behandle, eller har for mange bivirkninger. I disse tilfælde kan blot behandle symptomerne anbefales for patienten.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com