Hvad kan jeg spise hvis min Blood Glucose er for højt i morgen?

02/02/2011 by admin

Glukose kommer ind i blodbanen gennem de fødevarer, vi spiser og derefter obligationer med et hormon kaldet insulin, som giver kroppen energi. Nogle medicinske tilstande, såsom diabetes eller insulin resistens, kan forårsage kroppens glucose niveauer bliver for højt. American Diabetes Association anbefaler behandling af højt blodsukkerniveauer med en ordentlig kost, motion og medicin eller insulin under tilsyn af en sundhedsprofessionel.

Rækkevidde

Normal blodsukker er mellem 70 mg/dl og 120 mg/dl (milligram af glukose til deciliter blod). Hyperglykæmi er en tilstand, hvor blodglucose niveauer spike højere end 120 mg/dl. Blod glucose niveauer lavere end 70 mg/dl kan resultere i en tilstand kaldet hypoglykæmi.

Kost

Fordi kulhydrater og sukker er de primære kilder til blodsukker, bør en lav-kulhydrat, lavt sukkerindhold kost følges for at forhindre farlige pigge i blod-glucose niveauer. Ikke alle kulhydrater er skabt lige, så de nedbrydes i kroppen til forskellige priser og giver varierende mængder af blod glukose.Glykæmisk indeks (GI) satser fødevarer fra 1 til 100, med ren glukose på 100, alt efter hvor lang tid de tager for at nedbryde og hvor meget blodglucose de tillader i systemet. Fødevarer, der er bedømt mindre end 55 er lav-GI fødevarer og er gode valg for en sund kost. Enhver mad rangerede højere end 77 bør undgås, og dem i mellem to bør kun indtages i moderate mængder.Det glykæmiske indeks omfatte god morgenmad fødevarer til at forhindre en blod-glucose spike hele korn eller multigrain toast, All-Bran korn eller sukker-fri korn baseret på havre, byg og klid, grød eller fedtfattig yoghurt.Når morgen blod-glucose niveauer er høje, ophold med fødevarer, der indeholder minimal eller ingen kulhydrater. Kød og æg indeholder ikke kulhydrater, så de vil gøre et acceptabelt morgenmad. Broccoli og asparges er bedømt lav-GI og ville være et godt supplement til en omelet. Grapefrugt er en anden lav-GI nominel morgenmad alternativ.Der er også fødevarer, der betragtes som "fødevarer" for en diabetisk, der bør overvejes, hvis blod-glucose niveauer er meget høje. Usødet kaffe, bouillon, consommé og sukker-fri gelatine er gratis fødevarer, der kan spises i moderate mængder helst. Halv kop skiver agurk med to spiseskefulde af et fedt-fri salat dressing er på listen gratis mad sammen med en og en halv mellemstore dild pickles eller en spiseskefuld af fedtfri flødeost. Disse fødevarer kan kun spises i enkelt portioner spredt ud på tre forskellige tidspunkter på dagen.

Forebyggelse

Konsultere din læge for at finde ud af, hvorfor morgenen blod glucose niveauer er høje og hvad kan gøres for at forhindre det. Tilføjelse eller ændring af medicin, udøve mere og spise en sammenhængende sund kost kan alle blive rådgivet.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com