Hvad er forskellen mellem svineinfluenzaen & influenza?

04/13/2012 by admin

Både svin flu og sæsonbestemt influenza er smitsom influenzavira, der kan forårsage alvorlig sygdom og død. Komplikationer fra svin influenza er langt mere alvorlig end den sæsonbestemte influenza.

Svineinfluenza

Svin influenza eller H1N1 er en type af influenza, der var første forbundet med svin, men CDC undersøgelser har siden udtalt det er forskellige. Det påvirker befolkningen under 26 år mere end andre grupper.

Symptomer

Symptomerne på svin flu er ondt i halsen, hovedpine, kvalme, opkastning, body ømhed, løbende næse, kulderystelser, diarré og feber. Nogle mennesker har disse symptomer, men med ingen feber.

Sæsonbestemt influenza

Den sæsonbestemte influenza er influenza type ofte ses hos mennesker i løbet af efterår og vinter måneder. Denne influenza påvirker mere almindeligt små børn og ældre.

Symptomer

Symptomer på sæsonbestemt influenza er feber, svær træthed, ondt i halsen, tør hoste, hovedpine, løbende næse og krop ømhed.

Forskelle

Forskellen mellem svin influenza og sæsonbestemt influenza er diarré, kvalme og opkastning, der kommer med svineinfluenza. Svineinfluenza varig større end syv dage og sæsonbestemt influenza omkring tre eller fire dage.

Forebyggelse/behandling

Behandlingen for begge er de samme, med antiviral medicin. Men svineinfluenza kan forårsage luftvejsproblemer hos personer med underliggende sygdomme og kræve indlæggelse.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com