Bochdaleck brok behandling

05/06/2012 by admin

Tusindvis af børn er født hvert år med en Bochdaleck Brok. Mens dette er et uhyggeligt skræmmende tid for forældre og familiemedlemmer til disse nyfødte, er det også en tid, hvor de har brug at bevare roen og fokus. Planlægning Bochdaleck Brok behandlingsforløbet afhænger af en række variabler og forældrenes input er en af dem.

Fakta

Bochdaleck Brok opstår under fosterudviklingen. En åbning udvikler i mellemgulvet, hvilket resulterer i enten tarmene eller mave fremspringende gennem hullet i brysthulen. Bochdaleck Brok er en form for medfødt diafragma Brok og forekomme i gennemsnit én gang pr. hver 2.500 fødsler ifølge foreningen af medfødt diafragma hernie forskning, bevidsthed og støtte (ENGLEBØRN). 50 procent af disse babyer dør. Ifølge Centers for Disease Control og forebyggelse (CDC), er 85,3 procent af disse nyfødte straks klassificeret som høj risiko.

Symptomer

Bochdaleck Brok kan blive opdaget i løbet af en ultralydsscanning før fødslen. I andre tilfælde er er den medfødte diafragma hernie ikke opdaget indtil barnet er født. Symptomer på Brok omfatter vejrtrækningsbesvær, blå skær huden, blå skær læber, hurtig vejrtrækning og en unormalt øget hjertefrekvens. Maveregionen kan synes at være sunkne i, mens brystet er forstørret. Brok er bekræftet gennem fysisk undersøgelse, og x-ray. Hjertet kan blive kompromitteret og lungerne hos nyfødte diagnosticeret med Bochdaleck Brok har tendens til at være underudviklet.

Planlægning

Behandling af Bochdaleck Brok begynder umiddelbart efter fødslen og bestemmes af en række faktorer. Diagnosticering mens fosteret er i utero gør det muligt for læger at foretage yderligere test til at bestemme situationens alvor. Den medicinske personale og forældre vil have tid til at forberede den risikable fødsel. Sværhedsgraden af Bochdaleck Brok dikterer hvordan snart kirurgi kan udføres eller hvis nogen behandling bør forsøges. Barnets generelle sundhed og medicinske historie, omend kortfattet, er også faktorer ved afgørelsen af, hvornår (eller desværre, hvis) behandling vil begynde. Læger og sygeplejersker vil overvåge baby for at bedømme barnets tolerance over for medicin og procedurer, og først og fremmest betragtes som forældrenes ønsker.

Behandling

Babyer er født med Bochdaleck Brok, der er i stabil tilstand, og et generelt godt helbred, er taget til kirurgi straks. Nogle nyfødte er taget til neonatal intensiv afdeling (NICU) og holdt i respirator, indtil de stabilisere. Babyer i meget kritisk tilstand er lagt på en ECMO maskine, dette er et hjerte og lunge bypass maskine.

Kirurgi

Bochdalek Brok reparation kirurgi udføres, når barnet er stabiliseret. Barnets indre organer, mave og tarme er omhyggeligt lagt hvor de hører hjemme. Lungerne er ofte fordrevne eller underudviklede på grund af de antaste organer. Hjertet kan også blive påvirket af fordrivelse af andre organer.

Overvejelser

Babyer, der overlever Bochdaleck Brok ofte lider af manglende trivsel, udviklingsmæssige forsinkelser, tab af hørelse, gastrointestinale betingelser, kronisk lungesygdom, har brug for ilt for et stykke tid og er nødt til at tage medicin for år før leve et normalt liv.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com