Hvad er overfladeaktivt stof i Respiration?

08/14/2010 by admin

Hvad er overfladeaktivt stof i Respiration?

Overfladeaktivt stof er et stof, der udskilles af alveolerne i lungerne. Når du indånder luft gennem næsen eller munden, passerer den gennem dit svælg, larynx, bronkier og bronchioles, indtil den når alveolerne. Alveolerne er kugleformet og består af tynde væv til at give mulighed for udveksling af gasser. Ilt ind i blodet, og kuldioxid er fjernet. Overfladeaktivt stof hjælper alveolerne holde faconen under respiration.

Sammensætning

Overfladeaktivt stof består af lipider og proteiner. Særlige celler i alveolerne udskiller overfladeaktivt stof, og det blandes med vand, der er til stede på overfladen af alveolerne til at dække den indre overflade af væv. Overfladeaktivt stof er også til stede i nogle af de små bronchioles støder op til alveolerne.

Overfladespænding

Hvis overfladeaktivt stof ikke er til stede, vil foring af alveolerne blive belagt med vand. Vandmolekyler har et højt overfladespænding, fordi molekylerne er tiltrukket af hinanden. Attraktionen stiger, når luften er udåndes fra lungerne og alveolerne blive mindre. Hvis der er ingen overfladeaktivt stof stede, er overfladespænding så stærk at alveolerne kollapse under udånding og kan ikke være reinflated. Hvis alveolerne ikke puste, kan ikke luftskiftet opstå, som vil resultere i dødsfald. Overfladeaktivt stof reducerer overfladespænding, så alveolerne holde faconen under respiration. Ifølge Johns Hopkins School of Medicine.

Værten forsvar

Overfladeaktivt stof er ofte udsat for bakterier i den luft, vi indånder. Det overfladeaktive stof indeholder proteiner, der virker til at destruere patogener, for at holde dem fra at invaderer kroppen. Ifølge Jo Rae Wright af Duke University School Of Medicine er proteinerne antimikrobiel, så at bakterier bliver dræbt, når de kommer i kontakt med overfladeaktivt stof.

For tidligt fødte børn

Overfladeaktivt stof udvikler ikke hos spædbørn indtil sent i drægtigheden, ifølge Johns Hopkins School of Medicine. Spædbørn, der fødes for tidligt ofte har respiratoriske problemer på grund af manglende overfladeaktivt stof. Spædbørn kæmper for at trække vejret kan gives overfladeaktivt stof udskiftning eller andre respiratoriske bistand, såsom ekstra ilt.

Lungesygdom

Patienter med lungesygdomme som astma, lungebetændelse og Akut respiratorisk distress syndrom opleve vejrtrækningsproblemer på grund af nedsat overfladeaktivt stof. Disse patienter kan gives erstatning overfladeaktivt stof ud over andre behandlinger.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com