Hvordan til at genkende tegn på hudkræft

03/26/2010 by admin

Hvordan til at genkende tegn på hudkræft

Hudkræft er den mest almindelige form for kræft i USA, ifølge American Cancer Society. Ved at udføre månedlige selv-eksamen, kan du identificere områder på kroppen, der kan udvikle hudkræft. Hudkræft og modermærkekræft, er en unormal udvikling af celler, og det normalt manifesterer sig som uregelmæssige modermærker eller mørke pletter. Eksperter genkende to hovedtyper af hudkræft: basalcellekarcinom, den mest almindelige form; og planocellulært karcinom, den anden mest almindelige form. Generelt, hudkræft udvikler sig i områder af kroppen, der modtager gentagen eksponering for solen. Du kan med held identificere potentielle brændpunkter, lære at genkende tegn på hudkræft ved hjælp af ABCD teknik, rapporterer Skin Cancer Foundation. Tidlig opsporing giver de bedste chancer for en fuldstændig genopretning.

"A" er for "Asymmetriske"

Når du undersøger hver enkelt muldvarp på kroppen, kigge efter asymmetri. "Trække" en imaginær linje gennem centrum af muldvarpen til at se Hvis siderne matcher. Fælles modermærker er forholdsvis symmetrisk, men huden kræft steder generelt har sider, der ikke ser ens ud. Ikke alle asymmetrisk modermærker føre til hudkræft, men undersøge dem på en hyppig basis er et godt første skridt i at identificere problemer med områder.

"B" er for "Grænsen"

Inspicere grænser hver muldvarp eller mørk plet tæt. Fælles modermærker har en klar, glat grænsen mellem mørkelagt muldvarp og lysere hud. Kanter af en tidlig melanom er ofte ujævne med en uklar sondring mellem sund hud og området formørket. Kanterne af muldvarpen kan se indskåret, ujævn eller fjer.

"C" er for "Farve"

Farvning af fælles modermærker afviger i forhold til en udvikle modermærkekræft. Fælles modermærker vises i en vifte af farver, fra lys tan til mørk brun, men de er generelt ensartet; med andre ord, er fælles modermærker alle én farve. Hvis du øje en mole med flere forskellige farver i det, kunne det være et tegn på modermærkekræft. Se efter flere forskellige nuancer af brun, tan og sort i et mørkt område. Nogle gange, kan en melanom endda omfatte blå, rød eller hvid.

"D" er for "Diameter"

Måle diameteren af modermærker eller mørke pletter. Diameter er den samlede distance på tværs af mole. Mens almindelige modermærker kan være stort, er de fleste mindre end 6 millimeter, eller 1/4 tommer. Se efter tidlige melanom vokser ret hurtigt fra en lille plet at overskride 1/4 tommer i diameter. En god tommelfingerregel er at sammenligne mole til en blyant viskelæder; Hvis muldvarpen vokser og i sidste ende overstiger 1/4 tommer, lave en aftale for at se din læge for yderligere evaluering.

Yderligere betyder

Ud over at se dine modermærker eller enhver vækster, der begynder at vokse eller ændre betydeligt på enhver måde, også kigge efter læsioner, "forandring, kløe, bløder," rapporter Skin Cancer Foundation.

Tips & advarsler

  • Hvis en muldvarp er af usædvanlig farve, er det en potentiel tegn på hudkræft.
  • Hvis du er jævnligt udsat for solen i længere tid, har en regelmæssig skin cancer screening.
  • Begrænse din direkte eksponering for solen og bære høj SPF solcreme og solbriller med UVF beskyttelse.
  • Se relaterede artikler på denne side for mere nyttige oplysninger.

Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com