CPAP Tips & rådgivning

12/25/2010 by admin

CPAP Tips & rådgivning

Hvis du lider af søvnapnø, kan din læge anbefale kontinuerlig positiv luftvejs tryk (CPAP) terapi som en metode til behandling. CPAP maskiner tillægger en slange og maske eller næse stykke til at give søvnapnø patienter med kontinuerlig luftstrøm, så de ikke stopper vejrtrækning, mens du sover. Prøv disse CPAP tips til at gøre mest muligt ud af din CPAP behandling og identificere eller undgå almindelige problemer.

Almindelige problemer

Et af de mest almindelige problemer, som patienter har er at vænne sig til at sove med CPAP maske. Prøv iført maske og slanger i løbet af dagen at få dit ansigt bruges til følelsen. Din læge kan ordinere sovepiller for de første par dage til at hjælpe dig hvile med den nye maskine. Nogle patienter føler klaustrofobisk mens iført CPAP maske. Hvis du ikke kan vænne sig til følelsen af masken, skal du overveje nasal puder i stedet. Hvis du har problemer med tilpasning til følelsen af varmluft, overveje en maskine med en rampe funktion, der starter med et lavt tryk og langsomt øges til den foreskrevne indstilling.

Hvis du vågner op med en tør, tilstoppet næse, du kontrollere din maske passer ordentligt med ingen lækager. Prøv at bruge en saltvand næsespray før sengetid til at holde din nasal passager fugtig. Massage en lille mængde E-vitamin salve ind i næseborene til at forhindre irritation fra nasal puder. En utæt maske kan også forårsage hudirritation og røde, tørre øjne. Check med din medicinske leverandør for at sikre din maske passer ordentligt. Hvis du trækker vejret gennem munden eller sove med munden åben, kan du opleve mundtørhed med CPAP behandling. Overvej at bruge en chinstrap til at holde munden lukket, hvis du bruger en nasal mask. Full-Face masker, der dækker din mund og næse kan også hjælpe med at reducere mundtørhed.

Brug og rengøring Tips

Altid placere din CPAP maskine på en robust sengebord og Placer det, så du kan drapere slange over kanten af din seng med plads til bevægelse. Altid sætte enheden i en overspændingsbeskytter at forhindre maskinen i at blive beskadiget ved en spændingsbølge. Holde luftfilter tæpper og gardiner, der kan blokere luftstrømmen eller gøre maskinen mere støjende. Vask dit ansigt før de går i seng som facial olier kan forringe maskens evne til at danne en tæt forsegling.

Brug destilleret vand i computeren CPAP luftfugter og rense luftfugter med varmt vand og sæbe. Skyl afdelingerne grundigt og håndklæde tørre. Brug hvid eddike til at rense og desinficere dine maske eller nasal puder og slange hver tre måneder og brug en mild baby shampoo for ugentlig rengøring.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com