Hvad er et sæde Pan for en kørestol?

12/24/2010 by admin

Hvad er et sæde Pan for en kørestol?

En manuel kørestol består af to store baghjul anvendes for fremdriftssystem, to små forhjulene til at hjælpe manøvre, fod understøtter, som eventuelt kan omfatte ben understøtter, og et sæde. Sædet tilbyder to sidepaneler med arm hviler, en lodret støttende tilbage med håndtag til at skubbe og sæde pan, vandrette opholdsområde. En korrekt størrelse sæde pan understøtter uden pres. En dårlig pasform skaber problemer for brugeren.

Bredde

Vælg et sæde pan bred nok til at give patienten til at sidde komfortabelt. En overdrevent snæver plads vil skabe trykpunkter på siden af hofter eller lår. Trykpunkter kan føre til væv opdeling og decubitis ulcera, også kendt som tryksår. Patienten kan have svært ved at nå hjul til at fremdrive stolen, hvis sædet er for bred.

Dybde

Sæde pan skal være dybt nok til at tillade patientens nedre ben til form rette vinkler med de øverste ben når hun sidder og hendes fødder er placeret på foden hviler. Hvis hendes knæ stikker ud i en vinkel mindre end 90 grader, mangler sæde pan tilstrækkelig dybde. Patientens fødder føre hendes knæ, som hun forsøger at læne sig tilbage i et sæde pan, der er for dybt, eller hun holder benene ordentligt, men læner sig tilbage for at nå den rygstøtte.

Højde

Den korrekte højde for sæde pan vil tillade patientens ben at hvile komfortabelt med fødderne på foden hviler, men giver en base for at støtte ham i stigende fra stolen når foden hviler er blevet flyttet til side. En patient, der bruger mund fremdrift til at flytte stolen vil kræve en lidt lavere sæde pan end en, der bruger baghjulene for bevægelse fremad eller fungerer en motoriseret stol.

Målinger

Hvis hendes tilstand tillader, skal du placere patienten i en oprejst kørestilling, knæene bøjet i rette vinkler og fødderne hvile mageligt på gulvet. Kørestol genbrug-Program i Wisconsin tyder på måling fra bagsiden af de bøjede knæ til den fjerneste del af bageste. Subtrahere 2 inches fra måling til den korrekte dybde af et sæde pan for denne patientgruppe. Brug den bredeste måling fra side til side langs hofter og lår til at bestemme bredden. Tilføje en tomme til måling for fri bevægelighed og at tillade tungere tøj i dårligt vejr.

Materiale

Sæde pan kan være en polstret pude i en ikke-sammenklappelig kørestol. Sammenklappelige stole funktion tyk vinyl eller andet læder-lignende materiale. Tage hensyn til højden af polstring og hvordan det komprimerer under patientens vægt ved måling af højden.

Tips

Kørestole findes i mange størrelser og vægte. Midlertidig leje af en stol inden du køber gør det muligt for patienten at evaluere, hvor godt en bestemt model opfylder hans behov, baseret på hans kondition, styrke og livsstil.

Advarsel

Et dårligt montering sæde pan kan forværre kropsholdning problemer og forværre respiration vanskeligheder.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com