Virkningerne af topografi på mennesker

07/17/2010 by admin

Virkningerne af topografi på mennesker

Topografi et område bestemmer flere faktorer, der påvirker, hvordan mennesker oplever pladsen. Topografi er studiet af elevation og andre naturlige jord formationer, giver forskerne til at kortlægge dem og behandle dem som kvalitative data. Denne data hjælper forskere, geologer, ingeniører, skovbrugere og land brug planlæggere lære topografi indvirkning på mennesker.

Vejr

Topografi påvirker regionale klima og vejrmønstre i et givet område. Årsagen er, at højde og naturlige jord formationer i et givet område bestemme de høj og lav low-pressure systemer, opretter skyformationer, der fører til nedbør. Uden naturlige former af nedbør, skal folk opfinde andre former for kunstvanding afgrøder til landbrug. Dette forklarer, hvorfor de fleste større byer i nærheden af en vandmasse.

Naturkatastrofer

Topografi bestemmer, hvorfor og hvor mest naturlige katastrofer indtræffer. Flatland områder, såsom Midtvesten, er særligt sårbare over for tornadoer på grund af hvordan tropiske storme, der danner i den nærliggende mexicanske kan opbygge nok vindhastigheden at rejse mange afstande på tværs af landet. Konsekvenserne af topografi inden for dette område forklarer, hvorfor det er almindeligvis omtales som Tornado Alley.

Jordskælv

Topografi af regioner med tidligere jordskælv gør dem sårbare over for tilbagevendende seismiske forstyrrelser fra pladetektonik. Disse områder er defineret topografisk ved tilstedeværelsen af et jordskælv fejl, som angiver, hvor specifikke plader har flyttet efter hinanden for at skabe et jordskælv. Seismiske bølger er forstærket inden for disse regioner, og truslen om jordskælv og jordskred er en meget reel fare for livet for mennesker, der bor der.

Sygdom

En region topografi bestemmer også, hvilken slags sygdomme truer de mennesker, der bor der. Malaria er en sygdom, der myg overføre, og findes i varme, fugtige områder hvor den specifikke myg, der overfører parasitten racer. Denne myg kan yngle i højereliggende på grund af den koldere lufttemperaturen i bjergområder, og dermed malaria udgør ikke en umiddelbar trussel mod mennesker, der bor i disse regioner.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com