Testosteron bivirkninger hos kvinder

07/03/2010 by admin

Selvom ordet "testosteron" er ofte forbundet med mænd, producerer kvinder også en lille mængde af dette hormon. En kvindes æggestokke og binyrerne udskille testosteron, og selv om de kvaliteter i forhold til en mand er meget mindre, det er en afgørende hormon til kvinder. Ifølge den nordamerikanske Menopause Society (2005), kvindelige testosteron toppe typisk i en alder af 20, så falder støt som en kvinde nærmer sig 40. Testosteron er nødvendige for normal kvindelig vækst og udvikling.

Kropsfedt niveauer

Som midaldrende kvinder tilgang og overgangsalderen klager mange over øget kropsfedt, især omkring maven. Også kaldes en "visceralt fedt", denne dybtliggende fedt danner omkring organer beliggende i maveregionen. Ifølge en undersøgelse, Rush University Medical Center 2009, denne fedt anses en større risikofaktor end fedt på andre områder, og bidrager til øget hjerte-karsygdomme og åreforkalkning. Undersøgelsen fandt kvinder, der var inden for seks år før eller efter overgangsalderen har en stigende grad af "aktive" testosteron, som svarer til en stigning i denne dybtliggende kropsfedt.

Knogletæthed

Kvinder, der har nået eller er forbi overgangsalderen kan have lavere knogletæthed, og løbe risikoen for osteoporose. Tilføje testosteron til hormon substitutionsterapi til postmenopausale kvinder kan have en positiv effekt på knogletætheden. En undersøgelse af prins Henry Institute of Medical Research fandt, at "hos postmenopausale kvinder, behandling med kombinerede østradiol og testosteron implantater var mere effektivt øge knoglemineraltætheden i hofte og lumbal Columna end estradiol implantater alene."

Sex Drive

Reduceret kvindelige libido efter overgangsalderen kan også være på grund af lavere testosteronniveauer. I 2004 gennemført BioSante Pharmaceuticals Inc. (BPA) en dobbelt-blind undersøgelse af stoffet "LibiGel," beregnet til kvinder. Dette stof hævder, at lav doseret af testosteron kan forbedre en kvindes libido. Undersøgelsen fandt, at kvinder benytter lappe har en "... statistisk signifikant stigning i seksuel aktivitet."

Kolesterol

Ifølge American Menopause Society forårsage oral testosteron behandlinger lavere HDL niveauer i kvinder. HDL er den "gode" kolesterol, der transporterer kolesterol til leveren, som udskiller det som galde. HDL er afgørende for hjerte-kar-sundhed, da det modvirker handlinger af LDL kolesterol, som er "dårlige," da LDL indskud kolesterol i arterierne. Lavt HDL niveauer bidrager til risikoen for hjerteanfald og slagtilfælde.

Muligt testosteron behandling risici

Testosteron behandlinger også bære nogle sjældne men rapporterede bivirkninger. Nogle af disse er alvorlige, såsom en øget risiko for blodpropper, anfald og hepatitis. Kvinder tager kosttilskud DHEA (dehydroepiandrosterone) bør nævne dette til deres læge før du begynder enhver testosteron behandling. Kvinder skal lade deres læge kender alle receptpligtige og over-the-counter medicin de tager før du starter enhver testosteron terapi.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com