Øvelser for psoriasisgigt

06/01/2010 by admin

Psoriasisgigt er en kronisk sygdom karakteriseret ved betændelse i huden og leddene, hvilket resulterer i Pletvist, rejst, røde områder af betændelse i huden og skalering. Ramte områder omfatter albuer og knæ, ankler og led i fødder og hænder. Betændte led bliver smertefulde, hævede, varme og røde og nogle gange kan forårsage hævelse i fingre og tæer. Selv om det kan være vanskeligt at udføre øvelser, hvis du lider af psoriasisgigt, er motion gavnligt at få muskelstyrke og fælles mobilitet.

Styrketræning

Bortset fra styrke muskler, gør styrke øvelser dine led mere stabil. Styrketræning omfatter udførelse af isometrisk og isotoniske motion ved hjælp af lys, frie vægte med masser af gentagelser mindst to til tre gange om ugen. For en isometrisk øvelse, holde en 5-lb. vægt (eller mindre hvis 5 lbs. er for tung) ud foran din krop for, så længe du kan. For isotoniske øvelser, der er øvelser, der kræver bevægelse, bicep krøller eller ben krøller. Styrketræning med håndvægte eller en vægt maskine er især nyttig til at målrette musklerne i albuer og knæ.

Vifte af bevægelse øvelser

Vifte af bevægelse øvelser involverer forsigtigt strække dine led, så langt som du kan i forskellige retninger for at reducere stivhed. Hvis du har gigt på fingrene, for eksempel, åbne og lukke hænderne langsomt og Gentag flere gange om dagen. Udføres dagligt, range-of-motion motion kan hjælpe med at holde dine led fleksibel. Disse typer af øvelser er bedst til at forbedre bevægelighed i leddene som tæer og fingre. Derudover kan laver yoga også hjælpe med lindre led- og muskelsmerter gennem stretching og afslapning.

Udholdenhed øvelser

Udholdenhed øvelser kan forbedre din generelle sundhed samt symptomer på psoriasisgigt. Sådanne øvelser omfatter gåture, svømning og cykling to eller tre gange om ugen i mindst 20 minutter. Walking er bedst for gigt smerter i fødder, ankler og knæ. For at undgå, at sætte stress på dine nedre led, imidlertid bruge en omvandrende støtte eller sko skær. Svømning er en no-indvirkning måde at opbygge styrke i ryg, skuldre og hofter og aids i fleksibilitet. Ved hjælp af en stationær cykel for motion er også nyttigt, da det er en no-effekt aktivitet, som du kan plejer, selv om du har smertefuld knæ.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com