Slagtilfælde Fact Sheet

03/15/2010 by admin

En streg, som er også kendt som en hjerne angreb, er en tilstand, hvor en blodprop eller et beskadigede blodkar forhindrer hjernen i at få den ilt, der skal transportere blodet. Denne mangel på ilt forårsager de celler i hjernen (neuroner), der tillader en person til at tænke, flytte og i sidste ende overleve for at dø.

Typer

Der er to hovedtyper af slagtilfælde. En hæmoragisk slagtilfælde opstår, når et blodkar i eller omkring hjernen brister. En iskæmisk slagtilfælde opstår, når en blodprop forhindrer blodet i at flyde til hjernen.

Symptomer

En person kan opleve problemer med balance eller koordination, forvirring, svimmelhed, en dunkende hovedpine, hukommelsesproblemer, følelsesløshed eller lammelse (normalt på den ene side), taleproblemer, synsproblemer eller svaghed (typisk på den ene side) efter et slagtilfælde.

Diagnose

En læge vil normalt bruge en CT-scanning (også kendt som en CAT-scanning) eller en MR-scanning til at lede efter en blodprop eller blødning, som kan indikere at der er sket et slagtilfælde.

Forebyggelse

En person kan sænke hans risiko for slagtilfælde ved at undgå alkohol og rygning, undgå fødevarer, der indeholder en masse af fedt eller salt, udøver regelmæssigt og ved at holde hans blodtryk og kolesterol.

Behandling

En person med en iskæmisk slagtilfælde kan typisk behandles med en medicin, der er designet til at opløse blodprop, mens en person med en hæmoragisk slagtilfælde kan kræve kirurgi.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com