Labyrinthitis symptomer

11/05/2010 by admin

Labyrinthitis symptomer

Labyrinthitis er en tilstand, hvor det indre øre er irriteret og hævede. Denne betændelse forstyrrer funktioner i det indre øre, især din evne til at vedligeholde din balance. Alvorlige symptomer af labyrinthitis holder normalt ikke mere end en uge, ifølge Medline Plus. Symptomer kan blive hængende på nedsat sværhedsgraden for flere flere uger, men de er som regel væk for evigt inden for tre måneder, selv om igangværende svimmelhed efter laybrinthitis er mere sandsynligt hos ældre patienter.

Årsager

Labyrinthitis dukker ofte op i kølvandet på en øreinfektion, en øvre luftvejsinfektion eller en cholesteatoma, en godartet hud vækst i midten eller indre øre. Det kan også opstå efter indtagelse af lægemidler, der er skadelige for det indre øre.

Primær symptomer

Blandt de mest oplagte symptomer på labyrinthitis er den følelse, at du eller dine omgivelser er spinning (vertigo), svimmelhed og tab af balance. Kvalme og opkastning kan forekomme så godt.

Andre symptomer

Labyrinthitis kan også angives, ringetoner eller andre unormale lyde i ørerne, eller af et tab af hørelse i de berørte øre. Derudover kan det være svært at fokusere dine øjne på grund af ufrivillige øjenbevægelser, et andet symptom på labyrinthitis, ifølge Medline Plus.

Risikofaktorer

Forskellige faktorer, nogle inden for din kontrol og nogle ikke, øge din risiko for labyrinthitis. Ryger og drikker for meget alkohol, sætte dig i højere risiko, som stress og træthed. Visse receptpligtig og over-the-counter medicin, især aspirin, kan øge din risiko. En historie af allergi er en anden risikofaktor.

Håndtering af symptomer

Når symptomer på labyrinthitis opstår, prøv at stå stille og hvile, undgå pludselige bevægelser og lys. Forsøg ikke at læse. Når du genoptage aktivitet, gøre det gradvist. Du bør fortsætte med at undgå at køre, klatring, opererer entreprenørmaskiner og andre potentielt farlige aktiviteter indtil en uge efter symptomerne er væk.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com