Vanskeligheder med en meget følelsesladet barn diagnosticeret med sensorisk Integration

12/12/2010 by admin

Vanskeligheder med en meget følelsesladet barn diagnosticeret med sensorisk Integration

Dysfunktion af sensorisk Integration, også kendt som sensorisk forarbejdning lidelse, opstår, når et barns hjerne misreads oplysninger modtaget fra sanserne. Da det er en neurologisk dysfunktion, børn ikke konsekvent oplever de samme symptomer eller vise de samme karakteristika fra den ene dag til næste. Følelsesmæssige udbrud, der synes at dukke op uden advarsel er vanskelige at håndtere, men forældre og lærere til børn med DSI kan lære at genkende symptomerne og undgå udløser.

Taktile dysfunktion

Børn med DSI enten er bange og kan ikke lide touch eller tørster det. Nogle kan ikke håndtere fornemmelsen af visse stof teksturer, vind og regn mod huden, rørende objekter eller endda en person stående tæt på dem. Andre kan ikke mærke touch medmindre det er intens.

Vestibulær dysfunktion

Dysfunktion af sensorisk Integration forårsager nogle børn til at miste balancen nemt og opleve højdeskræk, faldende og hurtig bevægelse. Andre børn elsker højder, konstant bevægelse, spinning og aktiviteter, der kan betragtes som farlige. Nogle vises ukoordinerede, dæk let og har svært ved at lære dansetrin.

Proprioceptive dysfunktion

Mange børn med DSI har svært ved at kontrollere muskler og led. Dette resulterer i at bruge for meget kraft, smækkende døre, spiller for ru, trampet, svinge benene når siddende og bryde legetøj. Nogle slibe deres tænder og tygge på uspiselige emner.

Mundtlige Input dysfunktion

Børn med dysfunktion af sensorisk Integration er ofte picky eaters, der er meget følsomme over for smag, teksturer og temperatur af mad. Nogle foretrækker kedelig mad, mens andre bruger store mængder af krydderier og krydderier. Nogle har svært ved at synke- og tygge mens andre tygge på upassende objekter som hår, negle og tøj.

Olfaktoriske dysfunktion

Nogle børn med SPD synes at have en alt for modtagelig lugtesans, mens andre synes at manglende en. Dem mere følsomme over for lugte kan nægte at spise eller være omkring noget, der lugter dårligt for dem, at blive kvalmende af madlavning eller hygiejne lugte. Andre er ofte ikke kan mærke forskelle i lugter.

Visuelle Input dysfunktion

Børn med sensorisk forarbejdning lidelse kan være generet af stærkt lys, forvirre venstre og højre, bliver let distraheret og vende bogstaver og ord. De har svært ved at finde poster, resterende fokuseret på opgaver, at bedømme afstanden og skrive bogstaver og tal korrekt.

Auditive sprogbehandling dysfunktion

Lignende ord lyde det samme til børn med DSI, og de ofte ikke kan skelnes forskelle mellem stemmer og lyde. Skingre, pludselige og larmende lyde ofte genere dem, og de har svært ved at frafiltrere baggrundsstøj. De har svært ved at sætte tanker i ord, læsning mundtligt og tale klart. Nogle er forstyrret, generet eller opskræmt af lyde andre ikke varsel. Andre mærke ikke lyde, kan ikke høre, hvor de kommer fra, foretrækker knald og skal have tingene gentages til dem ofte.

Sociale, emotionelle og regulerende dysfunktioner

Børn med dysfunktion af sensorisk Integration ikke kan regulere sult, tørst eller niveau af stimulation. De har ofte forstoppelse og diarré, humørsvingninger og respiration eller puls, thats for hurtigt eller for langsomt. Nogle er meget følsomme over for varme og kolde temperaturer, mens andre ikke synes at føle dem. De er impulsive, kan ikke håndtere ændringer til rutine, og har svært ved at komme sammen med andre.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com