Historie af tandpasta

04/05/2010 by admin

Tandrensning agenter dato så langt tilbage som 5.000 f.kr. Egypten, Romerriget, Grækenland og Kina anvendes forskellige formler over tusinder af år. Den første kommercielle tandpasta vises ikke indtil 1800-tallet, dog, og det var en smule anderledes end vores moderne versioner af tandpasta.

Historie

Egypterne i oldtiden var rengøring deres tænder med en creme lavet af æggeskaller og pulveriserede asken af okser hove, blandet med myrra, pimpsten og vand. Af 500 f.kr., folk i Kina, Grækenland og Rom ved hjælp af knust østers og krabbe skaller, knuste knogler, hove og horn af forskellige dyr i tand pulver. De tilføjede trækul eller bark pulver til åndedræt opfriskende. Over tid, det kinesiske folk tilføjet ginseng, mynte og salt, og romerne blandet en formel for salt, mynteblade og iris.Genial romerne tilføjet hartshorn for sin ammoniak blegning egenskaber, derefter tilsættes human urin, som også blev brugt i hvidvaskning. Roman Emperor Nero opkræves selv en afgift på urin i det første århundrede e.kr. Mennesker brugt enten sticks, flossede kviste eller deres fingre som børster.Gamle skrifter indikere at folk brugte alle disse former for blandinger til at rense deres tænder og gøre dem hvide, fix løse tænder, styrke deres tandkød og bringe lindring til tandpine.

Advarsel

Persisk skrifter fra omkring 1.000 e.kr. advarede folk til at stoppe med at bruge sådanne hårde slibemidler i deres tand pulver. Disse forfattere anbefales hartshorn, sneglehuse og gips, samt honning og forskellige urter og mineraler.

Funktioner

Kommerciel tand rensepulver blev indført i Storbritannien i slutningen af 1700-tallet, og blev solgt i keramiske krukker. Flere pulvere hurtigt dukkede op på scenen, alt meget slibende, herunder ingredienser som knuste mursten og pulveriseret Kina. Natron var som regel den vigtigste ingrediens.

Betydning

Ved begyndelsen til midten af 1800-tallet, hjemmelavet og patenteret tand pulver var blevet populær i hele Europa, og var typisk lavet af kridt, sæbe og salt. Til sidst, borax pulver blev tilføjet fordi det opskummet, og glycerin at gøre stoffer smager bedre.

En tandlæge ved navn Dr. Washington Wentworth Sheffield sandsynligvis opfandt den første tandpasta et sted omkring 1850, selvom firmaet Colgate gør også krav på at være først. Colgate begyndte mass-producing tandpasta i 1870 ' erne, pakket i en krukke som pulvere. Sheffield havde brugt hans tandpasta i sin praksis, og efter et positivt svar fra sine klienter, han bygget en lille fabrik til fremstilling af Dr. Sheffield's Creme Dentrifice.

Funktion

Både Sheffield og Colgate indført sammenklappelige tandpasta rør i slutningen af 1890 ' erne. Colgate kaldte deres produkt Colgate bånd Dental Creme. Røret var lavet af tin og bly, og forblev stort set den samme indtil en mangel på bly under anden verdenskrig tvunget til fremstilling af rør lavet af aluminium og plast. I 1990 ' erne, blev der indført plasticrør uden metal.

Tidsramme

Kommercielle tandpasta vundet masse popularitet i Europa i begyndelsen af 1900-tallet, og endelig tog fart i USA efter første verdenskrig, erstatter tand pulver for det meste i slutningen af anden verdenskrig. Til sidst ingredienser som natriumlaurylsulfat erstattet sæbe som skummende og emulgeringsmidler. Fluor blev tilføjet i 1950 ' erne, og for første gang, tandpasta leveret en formidabel agent mod huller i tænderne.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com