Hvad er mikrober bruges til?

11/21/2011 by admin

Hvad er mikrober bruges til?

Mikrober (skiftevis kaldes mikroorganismer) er så mikroskopisk, da de er vigtige. Mens mikrober er ansvarlige for sygdom og sygdom, har de også mange fordele for menneskers sundhed, handel og samfund. Mens naturligt forekommende, mennesker har dyrket mikrober til praktisk brug (som fødevarer) i årtusinder, og mikrober hold løfte til fremtidig brug i avancerede bioteknologi.

Mad

Mikrober har en række anvendelser i fødevareproduktionen, stammer tilbage tusinder af år. Sig simpel eksempel er brugen af gær at gøre brød anledning. Produktion af eddike også afhængig af mikroorganismer, og vin, øl og spiritus kræver mikrobielle engagement for deres produktion. "Lactobacillus acidophilus" bakterien, der gør yoghurt er et fælles eksempel.

Kropslig sundhed

Længe før mennesker begyndte at fifle med mikrober i laboratorier, har mikrober tjent mennesker godt i deres primære funktion som nyttige bakterielle agenter. For eksempel, mikrober foring mavetarmkanalen støtte i fordøjelsen og kommunikere med hvide blodlegemer til at styrke kroppens naturlige immunforsvar. Faktisk ville mennesker være i stand til at fordøje plantemateriale, hvis ikke for mikrobiel organismer, der lever inde i os, som producerer et enzym, der produceres ellers ikke naturligt.

Bioteknologi

Videnskabsfolk og ingeniører har formået at udnytte styrken af mikrober til specifikke (og banebrydende) bioteknologiske anvendelser. Mikrober er brugt i industriel produktion af stoffer som f.eks mælkesyre, butanol og ethanol. De er også vant til at generere nyttige enzymer såsom protease og invertase, som selv har mange medicinske og kommercielle applikationer. De seneste fremskridt inden for genteknologi har tilladt laboratorium forskere til at bruge mikroorganismer til at gøre uorganiske produkter som interferon, væksthormon og insulin. Nogle University of Massachusetts forskere har selv eksperimenteret med brug af mikrober i mudder til at generere elektricitet.

Rensningsanlæg

Spildevand at mennesker producerer ender i rensningsanlæg, der er afhængige af mikrober til at hjælpe med at nedbryde det organiske stof i vandet, så det kan blive behandlet og renset. Resultatet af mikrobielle handling på spildevand er produktionen af naturlige metangas. Mikrober kan også bruges til at fjerne metaller såsom svovl fra floder og søer.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com