Fytokemiske egenskaber af lægeurter

08/27/2011 by admin

Medicinske urter som hvidløg, Lucerne og St. John's Wort er blevet solgt som medicin på det kommercielle marked i år. Disse urter er ofte stillet til rådighed som ekstrakter, tinkturer, pulvere, osv. Studiet af disse urter, stammede fra en mangeårig ønske om at opdage de kemiske egenskaber at gøre disse planter væsentlige leverandører af sunde stoffer. Fytokemiske industrien har trivedes som patienter søge fordelene ved alternativ anvendelse af disse potente stoffer fra planter kaldet fytokemikalier.

Udviklingen af planter

En artikel af Michael Davidson af Florida State Universitys nationale høj magnetfelt laboratorium hedder det, at når planterne først udviklet, var der ikke så meget ilt i atmosfæren som der er nu. Som tiden gik, var planter i stand til at erhverve nye antioxidant forbindelser fra planten stofskifte. Planter udviklet evne til at beskytte sig mod svampe og bakterier med biokemiske forsvarsværker, som blev bestået langs på skiftende dyrearter, der spiste planterne.

Hvad er fytokemikalier?

Ifølge phytochemicals.info er der mere end tusind kendte forebyggende kemikalier i mange planter, at afværge sygdomme. Disse kemikalier er kendt som fytokemikalier. Nogle af de mest almindeligt kendte fytokemikalier er lycopen, der er forbundet med tomater; flavanoids, som er for det meste i frugter; og isoflavoner, som vides at være ingredienser i de fleste sojaprodukter. Planter producerer disse kemikalier for at beskytte sig mod bakterier og andre predatorial angribere, men nyere forskning har opdaget, at planter med fytokemiske evner også kan beskytte mennesker mod sygdom.

Typer af fytokemikalier er talrige, som er deres funktioner. Funktioner af nogle fytokemikalier omfatter stimulation og indblanding af enzymer, som gør kemikalier, der angriber kroppen mindre effektive, afbryde DNA-replikation i kræftceller, og fremme af antioxidant aktivitet beskytter celler mod oxidative skader.

Quercetin

Quercetin er den mest almindelige af flavanoids og fremmer forbedring af hjerte-kar-sundhed, hæmmer inflammatoriske mediatorer og frigivelse af histamin samt reducerer risikoen for mange typer af kræft, herunder prostatakræft, æggestokkene, tyktarmen og brystkræft. Querticin er oftest findes i æbler, kål, te, løg, nødder og bær.

Capsaicin

Capsaicin er en temmelig fyrig alkaloid, der er ofte forbundet med peber planter. Det kan have mulighed for at varme op tungen eller huden hvis rørt, men undersøgelser viser, at det rummer enorme fordele. Det er endnu troede at forbruge denne kemiske bringer en i godt humør. Dette er fordi det tilskynder frigivelsen af endorfiner. Omvendt, selv om man vil antage, at dette fytokemiske kunne være rå på fordøjelsessystemet, er det ikke. I virkeligheden, er det blevet rapporteret at capsaicin beroliger maven og beskytter sin membran ved at forårsage en stigning i blodgennemstrømning. Dette fytokemiske bruges også i mange hud salver fordi det aids receptor celler i sensing varme og lindre smerter.

Isothiocyanates

Isothiocyanates synes at være en cancer-killer, da de kan medvirke til at forebygge og mindske risikoen for mange typer af kræft. Dette fytokemiske er lastet med svovl, hvilket giver den en ubarmhjertig appel i kampene kræftfremkaldende stoffer og fjerne dem. Isothiocyanates er for det meste findes i korsblomstrede grøntsager såsom blomkål, grønkål, majroer, kål, radise, brøndkarse og broccoli.

Fytokemikalier i fødevarer vs. kosttilskud

En rapport om cancer.org hedder det, at selvom mange populære fytokemikalier findes at købe som kosttilskud, tyder på, at kosttilskud ikke er som gavnligt i forhold til den phytochemcials, der er afledt af en fødekilde. De fleste ernæringseksperter og andre sundhedspleje praktiserende læger har længe støttet iværksættelsen af en fedtfattig kost, der omfatter mange frugter, grøntsager, bælgfrugter og fuldkorn. Mange kulturer har historisk fastholdt lavere satser for visse kræftformer og hjertesygdomme ved at indtage kost rig på de ovennævnte fødevarer.

Forsigtighed

Fytokemikalier har været kendt for at være til gavn for dem, der regelmæssigt spiser dem, men der har været nogle tilfælde hvor fytokemikalier øge muligheden for sundhedsmæssige komplikationer. Davidsons artikel nævner muligheden for, at høje doser af beta-caroten supplerer kan føre til vækst af celler forbundet med lungekræft i mandlige rygere. Andre fytokemikalier og vitaminer kan også have mulighed for at tilskynde sådanne vækst under visse omstændigheder.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com