Tips til at hjælpe hukommelsen

08/02/2011 by admin

Tips til at hjælpe hukommelsen

Der er to forskellige slags hukommelse: kortsigtede og langsigtede. Kort sigt hukommelse gemmer ting du behøver at huske for de næste par minutter. Langsigtet hukommelse gemmer ting, der kan spænde over hele dit liv. Hukommelse fungerer som en muskel. Hvis du udøve det på den rigtige måde, kan du forbedre det, så det virker bedre.

Sensoriske værktøjer

Involvere flere sanser i hvad du ønsker at huske. Ser det, siger det, høre det og gå med det. Flere sanser, er involveret, jo mere sandsynligt er du husker det. For eksempel, se et nyt ord og sige det højt. Det indebærer at se det, at sige det og høre det. Gå som du ser på det og taler sin betydning. Hvis du kan involvere smag, lugt og røre i processen, du har involveret alle dine sanser i processen.

Gentagelse og vedhæftet fil

Fortsat gentage oplysninger, indtil det er fast forankret i din hukommelse. Hvis du slutter denne oplysning til noget andet du kender, for eksempel et telefonnummer til et navn, så du gøre det lettere at få adgang til disse oplysninger. Så, du kan sige "Marys telefonnummer 555-1234," igen og igen som du Se Marys ansigt i dit sind.

Opmærksomhed til hensigt

Betale strenge opmærksom på hvad du ønsker at lære. Multi-tasking er en stor dygtighed, men det du spilder din evne til at fastholde nye oplysninger. Betale strenge opmærksom på ny information, især hvis det er komplekse. Tage noter og være opmærksomme på visuelle effekter, når du kan. Fange grundlæggende og derefter tilføje vanskeligere oplysninger, efter du har lagt fundamentet. Lægge oplysninger i dine egne ord og spørge nogen til at kontrollere din forståelse. Dette kan sikre, at hvad du tror du kender er faktuelt korrekt.

Huskesymboler

Akronymer, nonsens sætninger og bogstavrim kan hjælpe dig med at huske vigtige fakta. Disse tricks binde de oplysninger du behøver at verbale cues. Akronymer er initialerne at stave et ord, men står for fakta. Et gentaget ofte akronym i religiøse kredse er frygt for falske beviser der vises reel. Sundhedsprofessionelle bruger sæbe, når du arbejder med patienter: subjektiv og objektiv, vurdering og Plan. Nonsens sætninger kan hjælpe dig med at huske fakta i en sekvens. Musikstuderende ved, at hver god dreng gør Fine står for linjerne i diskant musik personale. Bogstavrim bruger ord at alle begynder med samme bogstav. Planlægning, forudsigelse, Prioritizing, Procuring, produktion og Perfecting kan være skridt til at fuldføre et projekt.

Kontinuerlig brug

Gentagne gange brug de oplysninger, du ønsker at huske over flere uger. Lær det til en anden. Brug det til at afslutte et projekt eller lektion. Bygge videre på grundlæggende med mere komplekse oplysninger. Du vil beholde, hvad du virkelig bruge over tid.

Positiv tænkning

Mind dig selv at du kan lære, og sige det indtil du tro det. Tag tid til at tilføje mindst én ny kendsgerning til din database hver dag og bevise du kan lære. Del dine nye oplysninger med mindst én anden person og sætte den til at bruge.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com