Fordele & ulemper ved American Health Care

10/11/2011 by admin

Fordele & ulemper ved American Health Care

Den nuværende amerikanske sundhedssystem består af mange typer af privat og offentligt finansierede sygesikring planer, som alle tilbyder forskellige typer af sundhedsydelser. Ifølge New England Journal of Medicine, baseret på The World sundhed rapport 2000, sundhedssystemer: forbedre ydeevne, det amerikanske sundhedsvæsen blev rangeret 37th i verden.

Fordele

USA har en af de bedste systemer til medicinsk forskning i verden. Forskere fra institutioner som Harvard Medical School, Mayo Clinic og Cleveland Clinic er verdenskendt for de fremskridt, de gør i medicin, hovedsagelig på grund af den nuværende frie marked system. For dem, der har job med store fordele eller dem, der har råd til det, er nogle amerikanske forsikring planer nogle af bedste i verden. En anden fordel ved den nuværende amerikanske sundhedssystem er, at skatteyderne ikke bærer omkostninger forbundet med at levere sygesikring til hver enkelt person. Sundhedsudgifterne i USA er højere end noget land i verden og et system, hvor alle amerikanere vil være forsikret ville kun tjene til at øge disse omkostninger, på bekostning af skatteyderne. Mange mennesker hævder, at skattepenge ville tage midler fra uddannelse og national sikkerhed til at finansiere et nyt sundhedssystem.

Ulemper

En af de største ulemper ved den nuværende amerikanske sundhedssystem er mennesker tilbringer meget mere i USA for sundhedspleje, at amerikanerne ikke er sundere end andre nationer, der bruger meget mindre. Mængden af penge brugt på sundhedspleje i Amerika er overvældende. USA bruger mere af sin samlede BNP (bruttonationalproduktet) på sundhedspleje end noget land i verden. I 2001 brugte USA næsten 14% af dets samlede BNP på sundhedsvæsenet. En væsentlig ulempe ved det amerikanske sundhedssystem er det faktum, at mange personer er underforsikret eller uforsikrede. Ifølge US Census Bureau, i 2003, 60 procent af amerikanerne var dækket af arbejdsgiver-baseret sygeforsikring, 26 procent var omfattet af regeringen-baseret sygeforsikring og 15 procent var uden sygesikring.

Foreslåede sundhedspleje lovgivning

De nuværende forslag til reform af sundhedssystemet i USA fokuserer hovedsageligt på udvide forsikringsdækningen til alle amerikanere, faldende omkostninger gennem forbedret effektivitet og udvide bredden og dybden af forebyggelse og wellness-programmer.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com